Isnin, 15 Februari 2016

Suami Isteri Wajib Baca ini!! Bahaya Memasukkan Jari Dalam Kemaluan Isteri

Mungkin sebagai seorang wanita yang pada dasarnya lahir sebagai seorang yang pemalu cukup sulit mengakui bahawa dirinya juga memerlukan rangsangan pada organ kewanitaannya untuk boleh mendapat kepuasan dan kenikmatan. 

Bukan hanya pada lelaki, kegiatan rangsangan juga disukai oleh seorang wanita untuk boleh mendapatkan kepuasan pribadi. 

Hampir 90% tangan dijadikan sebagai media pemuas diri, baik pada lelaki mahupun wanita. 

Namun siapa sangka, tahukah Anda akan bahaya memasukan jari tangan ke dalam vagina?

Kegiatan memberikan 
rangsangan pada organ kewanitaan atau masturbasi memang pada dasarnya dapat dilakukan dengan beberapa cara. 

Penggunaan sex toys sendiri lebih banyak diminati oleh wanita Barat dalam hal yang berkaitan dengan proses memuaskan diri sendiri. 

Di Indonesia penggunaan-penggunaan sex toys sebagaimana yang digunakan oleh wanita-wanita Barat masih memiliki jumlah peminat yang cukup rendah. 

Hampir keseluruhan wanita-wanita di Indonesia memgunakan tangan untuk memberikan rangsangan pada organ kewanitaannya hingga pada akhirnya mereka mendapatkan kepuasan.

Bagi wanita, kegiatan masturbasi dengan cara memasukan jari tangan ke bahagian kewanitaannya merupakan salah satu cara termudah untuk memperoleh kepuasan.


Adanya jari-jari tangan yang dimasukkan ke vagina dengan menggerak-gerakkan jari tersebut hingga vagina mengeluarkan cairan berlendir merupakan salah satu pekara yang sangat menyenangkan. 

Gambaran akan cara masturbasi ini sendiri juga tidak jauh berbeza dengan cara masturbasi lelaki, dimana hampir secara keseluruhan mereka juga mempergunakan tangan untuk memperoleh kepuasan.
Banyak mitos yang berkembang bahawa adanya kegiatan masturbasi yang dilakukan oleh kaum wanita dapat mengakibatkan selaput dara pecah. 

Pada dasarnya keutuhan selaput dara yang dimiliki oleh wanita merupakan identitas kesucinya. Mereka yang sudah tidak suci dapat diidentifikasi dari kondisi selaput dara yang dimilikinya.

Pecahnya selaput dara seorang wanita menandakan bahawa kesucinya sudah hilang, dalam arti bahawa mereka yang sudah tidak suci memiliki selaput dara yang sudah rosak atau ditebuk. Rosaknya selaput dara pada wanita pada umumnya dapat terjadi lantaran beberapa faktor. 


Adanya trauma akibat kecelakaan merupakan salah satu pekara yang dapat menyebabkan selaput dara rosak. Sementara itu, mitos yang berkembang tentang kegiatan masturbasi yang diduga dapat menyebabkan kerosakan selaput dara adalah anggapan yang keliru.


Pada dasarnya selaput dara wanita memiliki tingkat elastisitas atau kelenturan yang berbeza-beza. 

Umumnya para wanita juga tidak pernah mengetahui bagaimana bentuk dan sekuat apa tingkat kelenturan atau elastisitas pada selaput dara yang dimilikinya. 

Sifat kelenturan yang dimiliki oleh selaput dara akan mungkin bahagian yang menjadi identitas kesucian wanita tersebut akan sulit untuk rosak.

Fakta : Memasukan jari ke dalam vagina berisiko terjadinya infeksi

Melakukan masturbasi dengan memasukan jari ke dalam vagina merupakan kegiatan yang menyenangkan, bahkan tidak sedikit lelaki yang melakukan pekara tersebut kepada pasangan wanitanya supaya boleh menyempurnakan orgasme yang didapatkan oleh pasangannya. 

Mestipun pekara =macam itu menyenangkan, namun sadarkah Anda bahawa jari-jari yang Anda masukan ke vagina pasangan Anda dapat memicu terjadinya infeksi.

Tangan merupakan salah satu bahagian yang cukup penting bagi manusia. 

Tangan sendiri dianggap satu-satunya bahagian tubuh yang berperanan penting dalam segala kegiatan, namun apakah Anda sudah yakin bahawa tangan anda dalam keadaan bersih dan tidak terkontaminasi dengan bakteri atau kuman-kuman. 

Di dalam vagina wanita terdapat beberapa bakteri yang bersarang, dimana bakteri tersebut dibahagi menjadi dua kelompok yang kini bakteri jahat dan bakteri baik. 


Adanya keseimbangan bakteri jatah dan baik merupakan kondisi yang diperlukan oleh kesihatan organ kewanitaan wanita tersebut. 

Sementara itu, adanya kegiatan masturbasi yang dilakukan dengan tangan yang telah terkontaminasi dengan bakteri jahat justru akan memperluas perkembangbiakan bakteri jahat di dalam vagina sehingga menyebabkan tidak adanya keseimbangan bakteri yang pada akhirnya akan menyebabkan peradangan maupun infeksi pada organ kewanitaan wanita tersebut.

Tindakan awal untuk bolrh menjaga kesihatan tentu saja boleh Anda mulai dari bahagai mana Anda memperhatikan kebersihan. 

Kebersihan adalah faktor penting yang akan menjaga kesihatan Anda, sebab dalam kondisi kotor kuman atau bakteri memiliki celah untuk boleh menyerang tubuh anda sehingga pada akhirnya Anda mengalami beberapa kelainan atau gangguan-gangguan penyakit.

Adanya tingkat kewaspadaan dalam menjaga kebersihan terutama kebersihan pada alat reproduksi adalah salah satu langkah terbaik untuk menghindari pekara-pekara buruk yang tidak Anda inginkan. 


Bukan hanya pada alat reproduksi semata, kebersihan-kebersihan pada bahagian lainnya juga perlu Anda perhatikan terlebih pada bahagian tangan kerana tangan juga merupakan media utama yang selalu difungsikan untuk memberikan kepuasan pribadi.