Selasa, 31 Mei 2016

Kronologi Dan Punca Budak 10 Tahun Dicabul Dan Mayatnya Digantung Di Pokok Kelapa Sawit.

Sebelum mayat kanak-kanak 10 tahun itu ditemui tergantung pada hari Jumaat pukul 8 a.m kelmarin yang di sangka mangsa samun, difahamkan mangsa Yoga sempat meminta izin dari keluarganya untuk keluar malam sebelum penemuan mayatnya..

Berikut merupakan aturan siasatan kejadian:

1.Pada pukul  8 malam, Yoga Keluar rumah dengan menaiki motorsikal honda berwarna biru.

2.Saksi yang melihat (Sulis) mengatakan dia melihat Yoga berada di depan rumah Usup di ikuti oleh tiga orang lelaki yang menaiki motor.

3.Yoga kemudian dibawa ke arah desa adi luhur (lokasi mayat ditemui) Nenek mangsa cuba Meminta pertolongan penduduk kampung untuk mencari cucunya di sekitar kawasan, setelah yoga didapati masih tidak balik walaupun hari telah larut malam.

4.Jumaat 27.05.2016. pukul 8.00 pagi , dua orang remaja telah menemui  jenazah Yoga dalam keadaan  duduk , lehernya di gantung di pelepah pokok sawit lalu memaklumkannya pada pihak polis.

5.Jenazah mangsa di bawa ke hospital untuk dibedah siasat.

6.Hasil bedah siasat menunjukkan mangsa di cabul,dengan luka koyak di dubur.

7.Di bahagian leher mangsa di dapati bekas cekikan, dikepala juga  lebam bekas pukulan serta duburnya yang berdarah dipenuhi air mani,difahamkan mangsa maut akibat kekurangan oksigen.

8.Serbuan di buat di salah satu rumah berhampiran lokasi penemuan mayat.dan mendapati anak dari keluarga itu melarikan diri ,polis yang dibantu oleh orang awam  berjaya menangkap seorang remaja Riswanto berusia 17 tahun setelah cuba melarikan diri sejauh 2 km dari rumahnya.

9.Menurut pengakuan tertuduh, kekejaman itu dilakukan oleh tiga orang,dan mencabul mangsa secara bergilir-gilir sampai mati dan menggantung mayatnya di pelepah sawit.

10.Ketika kejadian pembunuhan, dua orang memegang tangan mangsa, seorang mencabulinya dari belakang sambil menjerut leher mangsa menggunakan kain.

11.Tertuduh juga mengaku Menggantung mangsa dipelepah sawit supaya mangsa kelihatan seperti bunuh diri.

12.Menurut ketua polis Simpang pematang pembunuhan itu berpunca daripada keinginan memiliki motorsikal mangsa yang baru saja di beli.e-berita.org
Baca: 5 Gambar Kejam sekitar penemuan budak 10 tahun di gantung di Pokok Kelapa Sawit