Rabu, 1 Jun 2016

Lelaki Yang Disangka Mati Lemas Dan Dibaham Buaya,Rupa Rupanya…..

Kecoh satu kampung gara-gara seorang lelaki Rahmadi Noor 21 hilang di sangka mati lemas dan dibaham buaya.

Menurut saksi di tempat kejadia Idris melihat Rahmadi Noor kali terakhir terjun kesungai bangau tapi tidak timbul-timbul selepas itu.

Perkara itu di adukan kepada penduduk dan pihak polis, pasukan bomba segera melakukan pencarian Dibantu oleh puluhan penduduk kampung dan orang awam.

Ketika penyelam pertama pasukan bomba menemui handphone rahmadi, pekara itu semakin menguatkan sankaan bahawa rahmadi mati lemas.

Beberapa jam pencarian mayat rahmadi pasukan bomba tidak dapat menggesan. hinggalah seorang bomoh turut membantu, sambil mengeluarkan jampi-jampi dan menabur beras di sekitar sungai, bomoh tersebut mengatakan bahawa rahmadi telah di baham buaya.

Pasukan Bomba terus melakuan pencarian sampai jam empat petang, rahmadi belum juga di temui, akan tetapi sedang sebuk pasukan penyelama mencari, tiba-tiba rahmadi muncul dengan menaiki perahu.

Setelah mengikat perahunya dijeti, puluhan penduduk kecoh kerana kepulangannya.

Tanpa rasa bersalah rahmadi mengaku,bersembunyi di dalam perahu diseberang sungai dengan alasan “takut dengan bos”sebab kunci office terjatuh dan hilang didalam sungai.

Manakala handphone yang ditemui memang milik rahmadi yang sengaja di buang kerana panggilan daripada rakan-rakan dan bos tempat kerjanya yang berulangkali bertanyakan kunci tersebut.

Saya sihat, tadi saya menyorok sebab takut kena marah bos, rahmadi mengaku kunci officenya itu terjatuh kedalam sungai ketika hendak pergi kerja, setelah puas mencari dia pun memutuskan untuk bersembunyi.”saya mohon maaf sudah membuat penduduk panik, katanya.

Manakala pihak polis membawa rahmadi dan saksi ke balai polis untuk memberi keterangan.

Pihak polis juga menghubungi office atas alasan kunci yang di hilangkan oleh rahmadi, terlalu tidak masuk akal. dan office rahmadi membenarkan bahawa kunci office memang ada di serahkan kepada rahmadi pada hari sabtu lepas.

Akan tetapi kunci office tempat rahmadi bekerja sengaja di buat dua dan salah satunya di pegang oleh bosnya sendiri.

Perkara itu sengaja di buat Apabila pekerjanya yang memengang kunci berada dalam keadaan darurat, seperti lambat datang, ataupun sakit dengan tiba-tiba.

Manakala idris dan rahmadi yang turut mendengar panggilan itu hanya membuat wajah tanpa dosa didepan anggota polis.