Sabtu, 28 Mei 2016

Tolong Lah Sempurnakan Jasad Saya!!! Ketika Itu Saya Sampai Di Dalam Biliknya.


Hampir dua tahun rumah yang nampak mewah dengan no. 126 tidak berpenghuni terbiar bagai mengundang seribu satu misteri.

Hinggalah awal bulan mei lalu rumah itu telah diduduki sebuah keluarga yang memiliki dua orang anak, satu anak perempuan remaja dan satu lelaki yang masih berumur 2 tahun, yang dikatakan baru berpindah ketempat itu atas urusan kerja.

Dua hari duduk di rumah itu keanehan demi keanehan mulai menggangu mereka terutama anak gadisnya, selalunya ia berlaku diwaktu malam.

Menurut anak gadis pasangan tersebut yang mahu dikenali sebagai “nor” menceritakan sejak mereka berpindah kerumah itu dia sering di ganggu oleh suara suara aneh yang tidak diketahui dengan jelas asalnya,”Tolong Sempurnakan Jasad sayaaa” itulah kata-kata Yang selalu di dengarinya.

Gangguan itu semakin hari semakin kerap, hingga ia terbawa ke dalam mimpi, gadis itu menceritakan bahawa dia melihat dalam mimpinya ada seorang gadis cantik berbaju warna merah,ayang tidak di kenalinya cuba mengorek-gorek lantai biliknya sambil menangis tersendu-sendu.

Nor yang masih dalam lingkungan remaja tidak menceritakan perkara itu pada orang tuanya, kerana sebelum itu dia pernah bercerita selepas diganggu hari pertama dirumah itu, namun ayah dan ibunya menyangka nor sengaja mengada-adakan cerita agar mereka pindah kerumah mereka yang dulu.

Suara nyaring seorang wanita menjerit kuat yang tidak diketahui dengan jelas puncanya “nor” tiba-tiba kena rasuk mencakar-cakar lantai dengan tangannya, sesekali dia menoleh dengan pandangan seram.

“ketika saya sampai di dalam biliknya anak saya mencakar-cakar lantai cuba menkopek lantai dengan sangat kuat” kata ayahnya 46 tahun.

Risau dengan kelakuan anaknya itu, dia kemudian memanggil seorang ustad yang duduk berhampiran rumahnya, yang baru saja dikenalinya dimasjid beberapa hari lalu.

“Tolong lahh sempurnakan jasad saya” hanya kata-kata itu yang keluar dari mulut nor yang kena rasuk, ustad yang di panggil cuba berinteraksi dengan roh yang menumpang di jasad nor dan hasilnya roh itu mencerikan bahawa dia adalah seorang gadis mangsa bunuh kekerasan seksual dan jasadnya ditanam di bawah lantai lalu di simen untuk menghilangkan jejak.

“Saya sempat berinteraksi dengannya, dia telah menceritakan segalanya, saya menyuruhnya berhenti kerana saya sudah tidak tahan mendegar kekejaman yang diperlakukan kepada. dia berjanji tidak akan menggangu keluarga itu lagi dengan syarat jasadnya harus dikebumikan dengan sempurna” selanjutnya kami serahkan pada pihak polis”

“Memang benar ada rangka, mereka mengambil tindakan menggali di bilik itu pada malam itu juga mereka menemui rangka manusia tertanam di bawah lantai”

“Pihak polis juga meminta surat-surat rumah siapa pemilik asal sebagai langkah penyiasatan awal, Sebelum membawa rangka mayat itu kehospital untuk membuat pemeriksaan, kata ustad tersebut ketika di hubungi pemberita.

Sebelumnya menurut cerita penduduk setempat, rumah itu dulu diduduki oleh keluarga berbangsa cina dan memiliki seorang pembantu wanita dalam lingkungan 19 tahun.

“Saya orang lama di sini,memang dulu ada pembatu di rumah itu namanya santi, saya kenal dia, dia selalu beli barang di kedai saya ini, umurnya mungkin belasan tahun, orangnya cantik kulitnya putih dan juga peramah orangnya, tapi saya sudah hampir dua tahun tidak melihatnya lagi, kata jiran-jiran keluarga itu sudah pindah ketempat lain. dedah seorang wanita yang berniaga di sekitar perumahan tersebut.

Pihak polis ketika ini masih mencari identiti pemilik rangka yang di dakwa adalah seorang gadis benama santi mangsa pembunuhan secara seksual.

“kami belum menerima maklumat apa-apa selepas kertas orang hilang yang di kirim ke pusat” kejadian disembunyi, dalam masa yang Cukup lama mungkin akan menyukarkan pencarian suspek, munkin suspek sudah pergi keluar negeri.

Mungkin dalam masa terdekat kita akan ketahui dan mengnakapnya, pemilik rumah asal juga sudah diketahui dengan jelas, cuma lokasi dimana dia sekarang masih dalam usaha pencarian pihak kami. ujar ronald pada pemberita.-eberita.org