Khamis, 9 Jun 2016

Perbicaraan Hari Kedua Kes Enno:Dua Suspek Beritahu, Rahmad Tidak Terlibat Dalam Pembunuhan

Hari Kedua Pebicaraan Kes Pembunuhan Kejam Enno, Dua Suspek Berkata dimakamah bahawa rahmad alim tidak bersalah dan tidak terlibat dalam kes ini.

kedua-dua saksi mahkota menyatakan rahmad alim sebenarnya tidak terlibat dalam pembunuhan itu, bahkan kedua saksi sempat menangis setelah melihat gambar almarhum enno ditunjukan di dalam makamah.

Alfan Peguam bela Rahmad alim, mengatakan info yang di berikan media sebelum ini juga yang berada di BAP adalah tidak benar.

Setelah diminta keterangan saksi arifin mengatakan bahawa orang yang bersama mereka  membunuh enno adalah dimas bukanlah rahmad alim.

Selain itu, kata Alfan , Imam Apriadin dan Rahmat Arifin juga mengaku tidak kenal dengan Rahmad alim. Menurut keduanya, orang yang bersama mereka saat membunuh Enno memiliki tahi lalat di sebelah kanan.

Bagaimanapun nama dimas itu muncul dalam perbicaraan kedua yang  di ruang tertutup makamah negeri tangerang siang tadi.

Nahjudin ayah Rahmad Alim menyampaikan kepada pemberita diluar makamah, bahawa buah hatinya yang masih duduk di bangku sekolah itu tertekan, sehingga semua tuduhan kepada anaknya dipaksa untuk mengaku. dibelasah ketika disoal pihak polis kerana dia memiliki Handpone Enno.-e-berita.org