Isnin, 1 Ogos 2016

4 Gambar Kanak-Kanak 6 Tahun Hancur Di Gilis Jentolak

dia dan rakan-rakannya sedang bermain di kawasan jentolak
kanak-kanak yang telah di gilis 
Seorang kanak-kanak 6 tahun maut di gilis jentolak penggilis jalan ketika sedang bermain pada waktu rehat di sekolahnya.

Mangsa bernama Fabi ketika kejadian pada jam 9 pagi, dia dan rakan-rakannya sedang bermain di kawasan jentolak tersebut yang sedang melakukan kerja untuk membesarkan jalan.

Mangsa bersama rakan-rakannya mengikut jentolak tersebut dari belakang lalu pemandu tersebut pun meminta kumpulan kanak-kanak itu ke tepi kerana jentolak akan bergerak undur kebelakang.

Setelah pemandu tersebut melihat kanak-kanak itu telah beredar dan sudah berada jauh dari jentolak barulah dia mengundurkan jentolak ke belakang, namun begitu ketika dia mengundurkan jentolak dia merasakan seperti telah menggilis sesuatu di jalan.

Kemudian dia pun turun untuk melihat objek yang telah dia gilis, ternyata ada seorang kanak-kanak yang telah di gilis dan bukannya objek seperti yang di sangka, pemandu tersebut pun terus melaporkan kejadian kepada orang ramai.

Pemandu tersebut mengaku bahawa dia kecewa kerana bekerja sendirian, sehingga mengakibatkan nyawa seorang kanak-kanak hilang tanpa di sedarinya.

Kejadian berlaku di Wailan Sulawesi Utara Indonesia, pihak polis Wailan telah mengesahkan kejadian dan mengingatkan kepada ibu bapa serta guru agar selalu memerhatikan tingkah laku kanak-kanak.