Isnin, 15 Ogos 2016

6 Gambar Mayat Seorang Gadis Berusia 14 Tahun Dengan Pisau Tercacak Di Lehernya.

Penemuan mayat seorang pelajar perempuan dengan pisau tercacak di leher telah menggegarkan penduduk medan Indonesia.

Mayat Duha 13 tahun itu dipercayai di buang dan ditemui oleh Yusni penjual ais kelapa di belakang gerainya di kawasan reban ayam miiknya.

Yusni berkata dia mendengar suara ayam betina tidak berhenti berkokok semenjak dia membuka kedai tengah hari sabtu, Kerana ingin tahu dia segera pergi memeriksa dan menemui mayat Duha berhampiran reban ayamnya.

Setelah menerima laporan pihak polis segera menjalankan siasatan.

1.Duha sudah lima hari ponteng sekolah.

Pihak polis Medan yang membentangkan siasatan awal disyaki mangsa sudah lima hari ponteng sekolah pekara itu disampaikan oleh ibu mangsa Selfi kepada pemberita.

“Tadi kami mendapat panggilan dari sekolah dan pihak sekolah mengatakan bahawa anak saya sudah lima hari tak masuk sekolah, kami pun tak tahu kemana ia pergi, katanya.

2.Duha disyaki ponteng kerana selalu di buli rakan kelas.

Marta kakak kandung mangsa berkata adiknya selalu bercerita bahawa dia kerap di buli oleh kawan-kawan sekolahnya.

Mangsa juga pernah mengatakan bahawa dia ingin pindah sekolah kerana kerap di buli, namun pekara itu tidak di ambil peduli oleh kakak dan orang tua mangsa.

Semenjak daripada kejadian itu, ibu mangsa meminta kepada pihak sekolah untuk memaklumkannya jika anaknya tidak masuk sekolah, namun pihak keluarga mangsa sedikit kecewa kerana mendapat panggilan setelah anaknya tidak masuk sekolah selama 5 hari.

3.Duha disyaki simpan rahasia di Facebook.

Kakak mangsa Marta memberikan keterangan lanjut bahawa dia sempat meminta adik untuk melihat facebooknya.

Namun mangsa segera bertindak agresif dan terus menyimpan handphonenya ”dia takut mukanya pucat dan dia terus menyimpan handphonenya katanya.

Menurut Marta adik kesayanggannya itu seperti menyimpan sesuatu berkait permasalah buli di sekolah,namun sampai hari terakhir mereka, mangsa memilih untuk memendam masalahnya hingga Sabtu petang mayat mangsa di temui dengan keadaan mengerikan.

Bagaimanapun pihak polisi Medan, Kombes Mardiaz Kusin Dwihananto menberitahu kes ini masih dalam siasatan, pihak kami masih belum boleh memberi keterangan yang penuh, tapi kami yakin kes buli di sekolah ada kaitan dengan pembunuhan ini .Kata Mardiaz.