Rabu, 17 Ogos 2016

Kejam!!! Ibu Pijak Perut Anak Sampai Mati Hingga Usus Terburai.

Seorang ibu yang mempunyai 4 orang anak telah ditahan oleh pihak polis kerana di dapati telah melakukan penderaan terhadap anak kandungnya sendiri, Senya yang berusia lebih kurang 4 tahun sehingga meninggal dunia.

Motif kejadian yang berlaku di Lombok Barat Dusun Tanak Beak adalah kerana masalah ekonomi dan masalah rumah tangga.

Menurut laporan dari pihak polis mataram tertuduh Haris Dinzah terpaksa menanggung sendiri beban kos sara hidup mereka anak beranak semenjak dua tahun lalu apabila dia telah di tinggalkan oleh suaminya tanpa sebarang khabar berita.

Akibat dari tekanan mencari nafkah untuk anaknya yang berjumlah 4 orang, dia mengambil keputusan membunuh anaknya yang paling kecil bagi mengurangkan kos sara hidup mereka, katanya ketika dihubungi oleh pemberita.

Penderaan yang mengakibatkan kematian itu dipercayai dilakukan di dalam rumahnya sendiri, mangsa mengalami luka terbelah di bahagian kepala dan luka terbelah di bahagian perut hingga ususnya keluar di percayai di pijak oleh ibunya.

Bagaimanapun mangsa ditemui oleh seorang penduduk dusun tersebut di tepi pantai dan cuba mengejarkan mangsa ke hospital untuk mendapatkan rawatan, ketika di rawat di hospital mangsa sempat sedarkan diri dan meminta di dukung serta di cium.

Akan tetapi kerana luka yang terlalu parah mangsa telah di sahkan meninggal dunia pada pagi keesokkannya dan di kebumikan selepas sembahyang Zuhur di kampungnya Tanak Beak.

Sementara  ibu kandung mangsa telah berjaya di tahan dan memberikan keterangan yang berbeza-beza, sehingga kini ibu mangsa di bawa menjalani pemeriksaan mental bagi membantu untuk mendapatkan keterangan yang lebih konsisten.