Selasa, 20 September 2016

Kejam!!! Pengasuh Lemaskan Kanak-Kanak Berusia 2 Tahun.

Ketua polis Singkawang Barat, Kompol Sunarno berkata terbongkarnya kes pembunuhan yang dilakukan oleh seorang pengasuh terhadap kanak-kanak yang di asuhnya bernama Nando berusia 2 tahun setengah di Jalan Pulau Belitung berpunca dari laporan penemuan mayat kemarin, suspek utama Yul membuat laporan itu dilihat bercangah dengan apa yang berlaku.

Kira-kira pukul 18.30, suspek Yul membuka seluar dan baju anak asuhnya untuk membawa ke bilik air kerana Nando hendak membuang air, dia kemudian tingalkan Nando bersendirian untuk mengambilkan nasi kepada abang mangsa dan mengambil pakaian untuk kanak-kanak itu.

"Kemudian apabila dia kembali ke bilik air Yul melihat Nando telah terlentang dalam bekas yang di isi air. Begitu laporan awalnya," kata namun pegawai penyasiat Narno yang pada masa itu telah pergi ke tempat kejadian pihaknya kemudian melakukan siasatan mengikut keterangan laporan.

"Setelah kita pergi ke tempat kejadian ternyata ada sesuatu yang pelik tentang kejadian itu. Kita kemudian mengumpul maklumat," katanya. Polis merasa pelik kerana tinggi air dalam bekas itu hanya 60 sentimeter ketinggian Nando ini 96 sentimeter tidak mungkin Nando tenggelam dengan sendiri, mungkin ada seseorang yang telah menengglamkan mangsa.

Narno menceritakan waktu dia bersama Kanit Reskrim Walidudan anggotanya datang ke rumah tersebut, mangsa sudah dibawa ke rumah hospital.

"Setelah kita siasat di tubuh mangsa terdapat kesan seperti bekas merah dan bekas luka rokok serta ada bekas luka di bahagian leher membiru. Kemudian kita minta visum kepada pihak hospital, kemudian kami mengsyaki mangsa didera dan dibunuh. kita minta dilakukan bedah siasat, "kata Narno

Namun di sini pihaknya kesulitan untuk melakukan bedah siasat yang lebih cepat, sebab ibu bapa mangsa berada di Malaysia. Saya telefon orang tuanya, tetapi ibu bapanya akan pulang secepat mungkin, baru kita akan buat bedah siasat," katanya ".