Jumaat, 23 September 2016

Lelaki Bunuh Kekasih Sendiri Takut Terbongkar Memiliki Anak Luar Nikah

Seorang lelaki bernama Ando sanggup membunuh kekasihnya kerana takut kantoi yang dia dan kekasihnya memiliki anak luar nikah terbongkar, kekasihnya yang bernama Marta dikatakan sarat mengandung anak luar nikah dan menungu masa untuk bersalin.

Ando telah menekan muka Marta mengunakan bantal hingga mangsa mati lemas kemudian mayat mangsa telah dibuang di kebun kelapa sawit kampung Sanggau Kalimantan Barat pada selasa.

Mayat mangsa ditemui oleh dua beranak yang hendak mencari jamur dikebun kelapa sawit itu, ketua polis Sanggau membongkar misteri penemuan mayat tersebut, hingga seorang lelaki yang merupakan kekasih mangsa berjaya ditangkap.

Hasil bedah siasat mangsa Marta didapati mengandung sembilan bulan, namun selepas 4 jam penemuan mayat itu, pihak hospital terkejut apabila mayat Marta mengeluarkan bayi perempuan cukup sifat seberat 2.9 Kg sebelum di bedah siasat.

“Pada awalnya pihak kami tidak tahu bahawa mangsa mengandung, kami mula curiga dengan perut mayat yang buncit saya melihat kemaluannya dan menemui bayi keluar dari rahimnya”,kata doktor Charles ketika dihubungi.

Mengulas bagaimana bayi itu keluar dari rahim mayat, pihak doktor tidak boleh memberikan jawapan yang konsisten, ketika itu mereka telah mengoyakan selaput kecil di kemaluan mangsa, “sekilas saya berfikir “mana tahu bayi masih hidup”,namun sayang apabila air ketuban sudah pecah bayi sudah pun meninggal dunia, katanya.

Sementara pihak polis telah menahan suspek bernama Ando yang merupakan kekasih mangsa dan telah bercinta sejak tahun 2015, mereka dapati berkenalan melalui laman media sosial facebook Pada penghujung tahun 2014.

Ando mengaku melakukan pembunuhan itu dengan menekan muka mangsa menggunakan bantal kerana mangsa menjerit mengadu sakit hendak bersalin dirumah sewa mereka.

Takut diketahui jiran dan penduduk kampung bawah kekasihnya itu mengandung anak luar nikah dia kemudian membunuh mangsa dan mayatnya dibuang pada keesokan harinya untuk menghilangkan bukti.
Bayi Sudah Meninggal Ketika Keluar Dari Perut Ibunya