Khamis, 1 September 2016

Lelaki Gantung Diri Kerana Duit Hantaran Kahwin Terlalu Mahal.

Lantaran duit hantaran yang di minta oleh keluarga kekasih terlalu mahal dan di luar kemampuannya menyebabkan seorang lelaki mengambil tindakan drastik sehingga memeranjatkan ahli keluarganya.

Mustofa berumur 45 tahun nekad membunuh dirri dengan menggantung diri selepas hubungan cintanya berakhir akibat dari duit hantaran yang terlampau mahal serta tidak mendapat restu dari kedua orang tuanya.

Mustofa ditemui dalam keadaan tergantung oleh adik kandungnya Amir minggu lalu, menurut Amir dia terkejut melihat abangnya dalam keadaan tergantung dan berlari memanggil ahli keluarganya yang lain.

Mengikut cerita dari beberapa ahli keluarga, Mustofa di katakan membunuh diri kerana gagal memenuhi permintaan duit hantaran yang di pinta oleh ibu dan bapa kekasihnya “Suha”

Oleh kerana keluarga Mustofa yang merasa kecil hati menyebabkan mereka cuba mengahwinkan Mustofa dengan wanita lain dan mengakibatkan berlaku perselisihan faham dengan keluarga kekasihnya. 

Mustofa yang berasa tertekan dengan masalah tersebut akhirnya mengambil keputusan menggantung dirinya menggunakan tali di belakang pokok rumahnya.