Isnin, 5 September 2016

Menjadi Mangsa Bapa Mertua Sendiri Selepas Suami Meninggal Dunia.

Gambar Ketika Orang Kampung Selamatkan Wagia
Baru-baru ini terdapat satu kejadian yang sangat mengejutkan orang ramai berlaku di Surabaya. Kejadian tersebut mendapat perhatian orang ramai kerana membabitkan bapa mertua sebagai tertuduh manakala menantunya sebagai mangsa kekejaman yang dilakukan oleh tertuduh.

Mangsa Wagia berusia 35 tahun telah menjadi mangsa kepada bapa mertuanya sendiri selepas suaminya meninggal dunia. Mangsa telah dirantai oleh tertuduh di sebuah gudang di belakang rumahnya.

Tertuduh Ngateno berusia 61 tahun yang juga merupakan seorang duda telah memperlakukan Wagia seperti binatang, Wagia telah dirantai dan dijadikan hamba seks oleh Ngateno hampir setiap hari semenjak suami mangsa yang juga anak Ngateno meninggal dunia sejak dua bulan yang lalu, mangsa telah di paksa oleh Ngateno untuk melakukan hubungan seks.

Perbuatan tidak bermoral tertuduh terbongkar ketika tertuduh mengalami sakit tenat sehingga menyebabkannya meninggal dunia. Wagia telah di temui oleh salah seorang ahli keluarga mereka Hijah, 24 tahun yang ketika itu datang ke rumah Ngateno bagi tujuan menziarahi Atuknya itu.

Hijah yang juga merupakan cucu kepada Ngateno, Hajih telah masuk ke dalam rumah bagi melawat Ngateno dan kemudiannya berjalan-jalan untuk melihat keadaan sekeliling rumah atuknya namun ketika dia berjalan-jalan dia telah mendengar suara Wagia yang sedang menangis kerana kelaparan tidak di beri makan oleh Ngateno kerana tertuduh telah di bawa pergi oleh ahli keluarganya ke hospital.

Lalu Hijah telah mengetuk-ngetuk pintu gudang di mana Wagia telah di kurung oleh tertuduh, ketika Hijah mengetuk pintu gudang tersebut mangsa telah menjerit meminta tolong, lalu Hijah pun pergi meminta bantuan kepada penduduk kampung bagi membantunya membuka pintu gudang tersebut.

Setelah pintu gudang di buka, penduduk kampung amat terkejut kerana orang yang di kurung tersebut merupakan Wagia iaitu menantu Ngateno sendiri, Wagia telah di kurung di situ semenjak suaminya meninggal dunia dua bulan yang lalu.

Kejadian ini amat mengejutkan semua jiran tetangga serta ahli keluarga Ngateno kerana mereka pernah bertanyakan khabar Wagia kepada Ngateno namun tertuduh telah mengatakan kepada mereka bahawa Wagia telah pergi meninggalkannya setelah anaknya itu meninggal dunia.

Mangsa telah di hantar balik ke rumah keluarganya dan kes tersebut tidak di panjangkan kerana Ngateno telah pun meninggal dunia di hospital.
Gambar Ketika Orang Kampung Selamatkan Wagia