Jumaat, 30 September 2016

Mimpi Patah Gigi Taring Rupa-Rupanya Petanda Suami Dibunuh Dengan Kejam

Mimpi patah gigi graham dan taring bawah kiri agak-agak apa maksutnya ye? tulis seorang wanita bernama  Ika di akaun facebooknya pada 10 september awal bulan ini.

Ekoran status tersebut membuat beberapa rakannya untuk mendoakan yang baik-baik, kerana  menurut kepercayaan orang ramai maksud mimpi itu adalah bakal ada salah seorang ahli keluarga yang akan meninggal.

Hanya dalam masa 19 hari 29.09.2016 beliau telah kehilangan suaminya bernama Arie Iskandar 30, jenazah suami beliau ditemui dikebun getah kampung Parabulih Lembak, dipecayai mangsa pembunuhan.

Rupa-rupanya mimpi patah gigi Ika adalah satu pertanda bahawa dia akan kehilangan suami tercinta, Tidak hanya itu pada 17.september 2016 Ika sempat memuat naik semula satu status berkait dengan hadist dari HR Muslim No 1914. ” yang berbunyi

“Wahai Rasulullah, bagaimana jika ada orang merebut hartaku?
>Jangan kamu berikan
>Bagaimana jika ia menyerangku?
>>Balaslah menyerangnya
>Bagaimana jika ia berhasil membunuhku?
>>Berarti kamu mati syahid
>Bagaimana jika aku yang membunuhnya?
>>Dia berada di neraka

Sebelumnya dimaklumkan pada 29.09.2016. Mayat seorang lelaki dalam lingkungan usia 30 mengalami beberapa luka tikaman ditemui dikebun getah, mayat berkenan ditemui  oleh penduduk setempat.

Mangsa ditemui dalam keadaan tanpa pakaian leher dan tangan di ikat dengan tali.

Pihak polis Lembak mengsahkan kejadian itu, penemuan mayat tersebut, menurut hasil bedah siasat mangsa yang bekerja sebagai pemandu travel itu mengalami luka dibahagian pipi kanan, tikaman di leher, dada kiri, lengan, pinggang kanan dan paha bahagian kiri.

Bagaimanapun Ika dalam sebuah panggilan telefon menjelaskan bahawa dirinya redha atas pemergian suaminya itu. Saya redha dan berharap pihak polis segera menangkap pelaku yang membuat anak saya yang masih berusia 5 bulan menjadi yatim, katanya ketika dihubungi pemberita.