Jumaat, 16 September 2016

Ustad Rogol Anak Murid Dalam Masjid Berjaya Ditangkap Polis.

Ustad Zainal Abidin Baju Putih Ketika Di Tahan
Seorang guru mengaji Al-Quran Zainal Abidin terpaksa di tahan ketika hendak Melarikan diri bersama isterinya yang mendukung seorang bayi yang masih berusia 5 bulan.

Pihak polis Muara badak kalimantan memaklumkan, Zainal Abidin ditahan berkait kes pencabulan keatas anak muridnya yang berumur 11 tahun, lebih mengejutkan pencabulan itu berlaku di dalam masjid.

Dalam kejadian itu, zainal meminta mangsa untuk tinggal di dalam masjid selepas selesai belajar membaca Al-Quran bersama anak murid lainnya dengan alasan menyuruh mangsa membaca semula kerana mangsa masih belum terlalu lancar membaca Al-Quran.

Mangsa pun tanpa rasa curiga mengikuti arahanan gurunya, rupanya itu hanya satu alasan, mangsa kemudian di bawa ke salah satu ruangan bilik masjid dan merogol mangsa.

Selepas kejadian mangsa kemudian tidak mahu belajar mengaji lagi, dan mahu berpindah, ibu mangsa yang pelik dengan kelakuan mangsa kerana tidak mahu pergi mengajar mengaji cuba mengugut hingga akhirnya mangsa bercerita bahawa dia sebenarnya di cabul oleh Ustad Zainal yang merupaka abang iparnya sendiri.

Sebelumnya mangsa bercerita tiga bulan lalu Zainal juga pernah cuba merogolnya ketika tidur, bagaimanapun atas kelakuan ustad Zainal ditangkap dan dijatuhkan hukuman penjara selama 15 tahun jika di sabit kesalahan.