Khamis, 13 Oktober 2016

Pasangan Gay Ditahan Muat Naik Gambar Berpeluk Di Facebook.

Semenjak beberapa hari lalu, gambar pasangan gay yang melakukan aksi tidak senonoh tersebar dilaman media sosial.

Gambar Aksi tidak senonoh tersebut dipercayai di muat naik oleh Facebook milik Taufik yang meruapakan salah seorang gay dalam gambar itu

Bagaimanapun gambar dengan tulisan “cinta kita abadi ya sayang, papa akan jaga cinta kita” tersebut di dilaporkan kepada Facebook TM3 crew yang merupakan milik polis yang menangani Jenayah Alam Maya yang ditumbuhkan oleh Pihak Polis Reserse jenayah Umum sumatra utara Indonesia.

“TM3 crew telah mendapat aduan dari beberapa natizen mengenai gambar tersebut, polis terus menyiasat dan berjaya  menangkap kedua suspek iaitu Taufik, 22 tahun seorang pelajar Universiti dan Fandy, 24 tahun yang bekerja di Syarikat swasta, kata Kombes Pol Pitra .

Keduanya telah mengaku bahawa gambar pornografi itu milik mereka, dan taufik mengaku tujuannya memuat naik gambar tersebut menunjukkan bahawa fendy adalah cinta sejatinya.

Bagaimanapun menurut kata Kombes Pol Pitra kedua-dua pasangan gay ini menangis ketika ditahan dan kedua-duanya di Hukum dengan  Pasal 29 UU 44/2008 iaitu hukuman  penjara selama 6 bulan.