Selasa, 4 Oktober 2016

Selepas 3 Bulan Berkahwin, Baru Tahu Isteri Adalah Cucunya Sendiri.

Gambar Hiasan
Hanya beberapa bulan berkahwin, sepasang suami isteri terpaksa menerima kenyataan pahit, dimana seorang lelaki yang sudah berumur kahwin dengan cucunya sendiri tanpa disedari. kejadian berlaku di Golden Beach, Miami, Amerika Serikat 

Kenyataan pahit itu diketahui selepas isteri mudanya yang berusia 24 melihat album lama suaminya, dimana dalam album tersebut dia melihat gambar ayah kandungnya yang sebenarnya adalah anak sulung dari isteri pertama suaminya.

Dikutip dari Florida Sun Post lelaki 68 tahun itu berpisah dari isteri pertamanya semenjak puluhan tahun lalu.

Isteri membawa anak-anaknya pergi, semenjak dari pada itu dia tidak mengetahui di mana mereka berada. walau pun beberapa laporan polis dibuat.

Beberapa tahun kemudian dia berkahwin lagi dan memiliki beberapa anak dari isteri kedua ini.

Namun pernikahan keduanya berakhir perceraian pada tahun 2009, perceraian tersebut membuat dia muflis dan hartanya habis di jual.

Dua tahun hidup melarat, lelaki tersebut menang lotere bernilai jutaan dolar pada tahun 2011 dan kehidupannya pun berubah hingga ia memiliki beberapa rumah besar.

Hidupnya bahagia, namun ada satu yang kurang “isteri” pada tahun 2016 dia nekad mencari isteri melaui biro jodoh.

Melalui biro jodoh tersebutlah dia mengenali wanita muda berusia 24 tahun itu, setelah berkawan beberapa bulan mereka memutuskan untuk berkahwin kerana keserasian.

“Saya merasa ada sesuatu ketika saya melihat gambarnya, seperti deja vu, dan saya merasa seperti sudah lama kenalnya”katanya.

keduanya mengaku mereka tidak menyentuh pembicaraan mengenai keturunan dan asal usul, pasalnya keduanya sama-sama mempunyai sejarah hitam.

Si isteri juga sudah lama tidak berhubungan dengan keluarganya, menyebabkan dia dihalau dari rumahnya kerana mengandung anak luar nikah semasa berumu 18 tahun, sejak dari pada itu dia hidup sendiri dan membesarkan anaknya tanpa bantuan orang lain.

Kerana semakin tahun anaknya semakin membesar tentu dia nekat berkahwin, pekara itulah yang membuat dia mencari calon suami dan berkahwin dengan seorang lelaki kaya berusia 68 yang sebenarnya adalah atuknya sendiri.

Perkahwinan kami sudah 3 bulan, ketika saya melihat album lama suami, saya terkejut dan putus asa apabila suami membaritahu lelaki dalam gambar adalah anak sulungnya dari isteri pertama.

Tidak hanya isteri yang merasa terkejut, si suami juga merasa kecewa setelah tahu bahwa isterinya adalah cucunya sendiri.

Walau bagaimana pun kenyataan pahit yang mereka terima keduanya memutuskan untuk tidak bercerai.

“Andai kami tak mengetahui kenyataan ini, kami akan tetap hidup bahagia bersama. Kenyataan bahwa kami memiliki hubungan darah tak seharusnya mengubah hal itu,” kata lelaki tua itu

“Pernikahan saya sudah dua kali gagal. Saya bertekad tidak akan ada perceraian yang ketiga,” katanya.