Khamis, 17 November 2016

Ibu Biar Anak Didera Kekasih Hingga Mati Kerana Ingin Balas Dendam Kepada Bekas Suaminya.

Adnan Al Gazhali berusia 2 tahun, seorang kanak-kanak yang menjadi mangsa penderaan oleh kekasih ibunya sendiri.

Dalam kejadian yang berlaku selasa suspek telah memukul mangsa dan mengurungnya dalam almari sebelum membunuhnya dengan mendekap kerana di anggap terlalu nakal.

Lebih menyedihkan, lelaki itu mendera kanak-kanak malang berkenan didepan ibunya sendiri dan dibiarkan tanpa sembarang belas kasihan.

Ketika mayat ditemui,s eluruh badan kanak-kanak berkenan di dapati luka dan lebam, manakala mulutnya dan hidungnya mengeluarkan darah.

Suspek yang ditahan berkata, ibu mangsa sering meluahkan perasaan tentang sikap anaknya yang terlalu nakal semenjak mereka menjalin hubungan cinta pada 2 bulan lalu.

Ia juga menjelaskan bahawa ibu mangsa tidak mempunyai suami, suaminya meninggalkannya semasa mangsa masih berada dalam kandungan.

Pihak polis Tangerang Indonesia terpaksa menahan ibu mangsa, kerana bersubahat dalam kes penderaan hingga meragut nyawa anaknya itu yang dilakukan kekasihnya.

Menurut bedah siasat, mangsa mati akibat lemas dan kecederaan bahagian dalam otak, dipercayai mayat mangsa disimpan dalam almari selama 2 hari sebelum ditemui oleh ahli keluarganya yang lain.

Selain itu mangsa di anggap oleh ibunya pembawa malang, kerana hamil di luar nikah, ibunya mengaku dia mengetepikan perasaannya hanya kerana ingin balas dendam kepada bekas suaminya yang meninggalkannya dalam keadaan mengandung selepas menikah.