Jumaat, 18 November 2016

Wanita Terkejut Jumpa ‘Daging Pelik’ Menyerupai Kemaluan Lelaki Dalam Sup.

Seorang  wanita terkejut dan berasa loya apabila menemui seketul daging menyerupai organ kemaluan lelaki di dalam hidanga sup yang dibelinya.

Wanita yang hanya mahu dikenali sebagai Akousa berasal dari Ghana telah membeli makanan dikenali sebagai Tuo Zafi daripada sebuah kedai berdekatan kediamannya kerana lapar.

Tuo Zafi sebenarnya merupakan hidangan tradisional penduduk ibu kota Accra.

“Saya telah membeli Tuo Zafi di kedai berdekatan kerana lapar dan membawanya ke rumah untuk makan,” katanya kepada media tempatan.

Malah difahamkan dia sudah menikmati dua pertiga daripada hidangan kegemarannya itu sebelum terjumpa ‘daging’ pelik berkenaan.

Tambah Akousa lagi, abangnya mencadangkan supaya dia membuat laporan polis dan menghantar ketulan daging itu ke makmal untuk dilakukan pemeriksaan sama ada ia organ manusia ataupun tidak.

“Kakak saya pilih untuk menunjukkan daging itu kepada rakannya yang bekerja sebagai juruteknik makmal memandangkan ketulan daging itu telah dimasak.

“Dan ujian makmal biasa tidak dapat mengenal pasti sama ia memang milik haiwan atau manusia,” jelasnya kepada portal berita tempatan 3news.com.

Pun begitu, dia membatalkan hasratnya untuk membawa hal itu ketengah dikhuatiri melibatkan proses yang lebih rumit. Akousa memilih untuk membiarkan sahaja daging itu di dalam peti sejuknya.