Rabu, 7 Disember 2016

Teman Wanita Dah Lama Mati, Tapi Dia Selalu Hantar Mesej Di Facebook. Seram!

Selepas teman wanitanya, Emily terlibat dalam kemalangan kereta kerana mabuk pada tahun 2012, Nathan merasakan amat sedih.

Apa yang tinggal ketika itu, hanyalah memori mereka bersama. Nathan seringkali menjenguk laman Facebook Emily bagi melepaskan rindu.

Setahun sudah berlalu, pada 4 September 2013 sesuatu yang tak dijangka telah berlaku. Nathan menerima mesej ‘Hello’ daripada Facebook Emily.
Nathan pada mulanya menganggap mesej berkenaan dihantar oleh ibu Emily, Susan. Namun, ibu Emily menafikan mesej itu daripada beliau.

Lebih menggerunkan, mesej yang dihantar adalah mesej sama yang pernah dihantar oleh Emily ketika Emily masih hidup.
Februari 2014, Emily telah tag dirinya pada gambar-gambar Nathan. Tapi, tempat yang di tag adalah dikawasan yang tidak mempunyai sesiapa.


Emily sekali lagi menghantar mesej yang pernah dihantarnya ketika beliau masih hidup, selain beliau juga mengadu bahawa beliau sedang kesejukkan.

Nathan yang rasa terganggu, cuba menghantar mesej kononnya dia sedang mabuk, dan apa yang di balas Emily adalah sama dengan apa yang dibalas Nathan ketika hari Emily terlibat dalam kemalangan pada tahun 2012 lepas.

Mesej oleh Emily
Mesej yang pernah dihantar Nathan kepada Emily di hari Emily terlibat dalam kemalangan
Nathan telah memuat naik screenshot semua perbualan mereka dilaman sosial, dan apa yang dibalas oleh Emily adalah sekeping gambar diluar rumah Nathan.
Ya, itu komputer milik Nathan. Emily berada diluar rumahnya dan sedang memerhatikan Nathan.-

Oleh Syazwan Aizad. Sumber Reddit.