Selasa, 21 Februari 2017

1O Perkara Pelik Yang Dilakukan Wanita Secara Diam-diam

Terdapat beberapa perkara tertentu yang dilakukan perempuan namun tak mampu difahami oleh kaum lelaki seperti mandi dalam waktu yang lama, menghabiskan waktu berjam-jam hanya untuk membuat kening dan sebagainya. Kadang-kadang perempuan juga melakukan hal-hal yang sangat menjijikkan.
Beberapa hal ini mungkin juga dilakukan oleh lelaki. Namun menurut kajian perempuan biasanya lebih kerap melakukan hal ini.

1.Pecahkan jerawat

Kemunculan jerawat di wajah wanita umpama mimpi ngeri, selain sakit ia juga nampak buruk oleh itu tidak hairanlah para wanita suka memecahkan jerawat dan berharap ia tak datang lagi.

2.Korek hidung menggunakan jari lepas itu tengok

Kebanyakkan wanita malu dilihat mengorek hidung oleh itu mereka akan melakukannya secara diam-diam di dalam bilik dan mengutuk diri sendiri jika taik hidung terlalu besar.

3.Basahkan bibir yang kering dengan air liur

Masalah bibir kering memang sangat tidak selesa, selain tidak sedap dilihat bibir kering juga membuatkan penampilan tidak menarik, kebanyakkan wanita akan membasahkan bibirnya jika bertemu dengan seseorang agar bibir yang dipenuhi lipstik nampak lebih menarik.

4.Suka memakai baju kecil

Kebanyakkan wanita akan memakai saiz baju yang ukurannya lebih kecil dari yang seharusnya, mereka sanggup menutup kekurangan tersebut dengan menarik-narik baju supaya kelihatan lebih seksi.

5.Mencium pakaian kotor

Wanita dalam diam sebenarnya suka mencium bau baju mereka yang  kotor kerana mereka ingin memastikan adakah baju tersebut masih boleh di pakai lagi atau tidak.

Terutamanya wanita yang sudah bersuami kebanyakkan mereka akan mencium bau baju suami yang sudah kotor, faktanya wanita sangat menyukai bau peluh lelaki.

6.Pakai bra yang sama berulang kali

Meskipun memiliki banyak stok bra tetapi kebanyakkan perempuan suka mengenakan bra yang sama sepanjang hari.

7.Suka pakai baju paling di minati

Beberapa wanita memiliki perlakuan pelik tentang mengenakan pakaian, mana baju yang paling mereka sukai itulah baju yang paling kerap dipakai  (cuci kering)

8.Simpan duit dalam bra

kebiasaan ini dilakukan oleh wanita yang sudah bersuami dan mempunyai anak, tidak hanya duit malah beberapa diantara mereka yang sudah teruk menyimpan Hp dalam bra.

9.Menghabiskan masa di depan cermin

Tidak dinafikan lagi tentang yang satu ini, kebanyakkan perempuan akan menghabiskan waktu berjam-jam di depan cermin demi kepuasan penampilan, bahkan ditengah jalan jika nampak cermin terutama cermin kereta pun mereka akan menyempatkan melirik sedikit ke cermin malah ada yang membetulkan tudung.

10.Mengintai

Meskipun memiliki rasa malu tetapi rasa ingin tahu wanita sangat kuat sebenarnya, beberapa perempuan suka melihat dari celah pintu secara diam-diam.