Jumaat, 10 Mac 2017

Ibu Dan Anak Dirogol Lelaki Tidak Dikenali, Seorang Maut

Mayat seorang perempuan yang merupakan guru wanita ditemui dalam keadaan mengerikan dipercayai di rompak,dirogol sebelum dibunuh dengan kejam.

Trinni Mamahit 54 tahun merupakan guru sekolah menengah di Manado desa Teleti ditemui di dalam biliknya terlentang dengan keadaan bogel .

Sementara anaknya yang merupakan seorang penuntut kolej yang dikenali sebagai Mawar 19 tahun juga ditemui dalam keadaan tidak sedarkan diri dengan kesan tikaman dibahagian punggung,dan juga luka dikepala disyaki dipukul menggunakan benda keras sebelum dirogol.

Info yang dimaklumkan kepada pemberita, kejadian ini berlaku pagi tadi kira-kira jam 4 pagi menjelang subuh.

Menurut hasil siasatan awal di tempat kejadian telah berlaku pergelutan  antara mangsa Mawar dengan suspek memandangkan terdapat bekas pergelutan.

Mawar yang kini di rawat di hospital menceritakan kejadian, katanya dia didatangi seorang lelaki tidak dikenali melalui tingkap biliknya.

Ketika dia mejerit meminta tolong kepala dan wajahnya dipukul dengan benda keras dan suspek terus merogolnya.

Dalam kejadian itu mawar sempat melawan namun suspek menikam punggung Mawar sehingga jatuh pengsan.

Disyaki bahawa selepas suspek puas merogol Mawar ,suspek berpindah ke bilik Trinni Mamahit yang tidur lena. Dipercayai suspek melanjutkan aksinya dengan menganiaya mangsa terlebih dahulu sebelum merogol dan kemudian membunuh Trinni Mamahit.

Manakala pihak polis Manado yang dimaklumkan mengenai kejadian terus berada di lokasi kejadian dan menjalankan siasatan. sementara itu pihaknya cuba untuk meminta keterangan mangsa yang selamat untuk mengingati ciri-ciri suspek tersebut.

Siasatan keatas jenazah ibu Mawar dipercayai dibunuh dengan cara dicekik dan mulutnya di sumbat dengan menggunakan  kain, dibahagian leher guru wanita itu juga terdapat kesan lebam.

Hingga kini pihak polis masih belum menangkap mana-mana individu yang terlibat dalam kes. bagaimanapun ibu Mawar selamat dikebumikan sebentar tadi.