Jumaat, 17 Mac 2017

Suspek Culik Kanak-kanak Kongsi Cerita Seram

Jakarta:Seorang penculik kanak-kanak wanita yang menyamar menjadi orang gila telah berjaya ditahan pada Rabu lalu ketika cuba menculik kanak-kanak sekolah tadika yang bermain dipekarangan sekolah Kampung Sunyaragi

Menurut sumbar, suspek wanita itu dilihat mengikuti salah seorang kanak-kanak di mana orang tuanya sengaja mengikuti dari belakang selepas melihat gerak gerik mencurigakan wanita itu.

Bagaimanapun jeritan orang tua mangsa mengundang perhatian ramai sekaligus mengejar tertuduh untuk diserahkan kepada pihak polis.

Apa yang menarik dalam hal ini adalah, pengakuan suspek yang bernama Susilowati 34 tahun yang mengatakan punca dia menculik kanak-kanak adalah untuk dijual sebagai korban jambatan yang baru dibangun di kawasan itu.

Katanya mangsa kanak-kanak akan dipenggal dan kepalanya di letakkan di setiap sisi jambatan berkenaan,

Sehingga kini dia sudah berjaya menculik 3 kanak-kanak yang sudah di jadikan korban, dalam satu jambatan katanya memerlukan 4 korban yang harus dipenuhi dengan tujuan agar jambatan itu kukuh dan tidak mudah rosak.

Menurut siasatan polis, memang ada laporan pada minggu lalu dua kanak-kanak dinyatakan hilang masih belum ditemui

Dipercayai otak suspek wanita telah dicuci, kerana ketika di soal siasat tatapan matanya seperti kosong dan tidak memiliki rasa takut.

Sebelumnya salah seorang penduduk setempat mendakwa bertemu dua wanita menunggang motorsikal tidak dikenali merayau di daerah berkenaan, apabila ditanya mencari siapa, salah seorangnya berkata mencari kuntilanak.