Budak 13 Tahun Rogol Mayat Janda Mangsa Bunuh

Tak tahan melihat adegan pemerkosaan seorang budak 13 tahun malah terikut untuk merogol mayat seorang janda di Riau kelmarin.

Hal itu berlaku ketika suspek pertama IM yang berusia 17 merogol mangsa yang merupakan janda di intip oleh suspek ke 2 ZA berusia 13 tahun.

Ketika ZA mendekati kedua-duanya IM meminta tolong kepada ZA untuk membantunya memegang kaki mangsa yang pada ketika itu cuba melawan.

IM Kemudian mencekik mangsa sehingga meninggal dunia sebelum merogolnya secara bergiliran.

Dimaklumkan kedua-dua mangsa tidak saling mengenali, pembunuhan tersebut bermula dari IM yang menghantar mangsa untuk balik ke rumah kerana sudah lewat malam ketika menghadiri sebuah acara MTQ

Ditengah jalan IM cuba mengajak mangsa untuk melakukan hubungan intim, namun mangsa menolak.

Marah kerana pelawaannya itu ditolak, IM Kemudian bertindak kasar menolak mangsa sehingga terjatuh.

Mangsa yang meronta-ronta meminta tolong telah didengari oleh ZA, Za kemudian mendekati bukan untuk menolong tapi malah sebaliknya membantu IM kerana tertarik melihat IM merogol mangsa.

Selepas kedua-duanya telah puas,  mayat mangsa dimasukkan ke dalam guni dan menanam mayat tersebut di tanah kosong berhampiran.

Kejadian yang menimpa janda muda cantik berkenaan diketahui selepas seorang kanak-kanak bermain-main di sekitar mayat mangsa yang telah di kuburkan.

Pelik dengan keadaan guni yang ditanam separuh itu kemudiannya mengadukan kepada kedua orang tuanya dan tidak sampai 24 jam pihak polis Riau Rengsang Barat terus menjalankan siasatan kes pembunuhan itu.

Bagaimanpun kedua-dua suspek telah melakukan ulangan kejadian pembunuhan semalam di lokasi kejadian, dalam reka ulang kejadian berkenaan kedua-dua suspek menunjukkan 25 adengan.

IM berkata dia tidak tahu ketika dia melakukan perbuatan terkutuk itu mangsa sudah pun meninggal dunia akibat di cekik ZA,”saya tertarik ketika melihat mereka dan ingin mencubanya” katanya.

Kerana pebuatan kedua-duanya masing masing bakal dijatuhkan dengan hukuman penjara selama 15 tahun memandangkan kedua-duanya masih remaja di bawah umur.