Bukan Saya Gambar Itu Palsu..

Advertisemen
GEORGE TOWN: Ahli Parlimen Bukit Bendera (DAP) Zairil Khir Johari menafikan bahawa dirinya adalah individu di dalam beberapa keping gambar yang tersebar di internet, yang menunjukkan beliau bercumbu dengan seorang pemimpin wanita dari parti itu.

Ahli Parlimen penggal pertama itu yang akhirnya bersuara mengenai perkara ini menegaskan bahawa gambar-gambar itu adalah 'palsu'.

Pada Selasa, gambar satu pasangan, di mana individu lelaki itu dilihat mirip wajahnya bersama seorang pemimpin wanita telah tersebar secara meluas di media sosial dan mencetuskan tanda tanya.

"Tidak, ia bukan saya. Ia jelas satu lagi percubaan untuk memfitnah saya dengan melakukan serangan peribadi.

"Ia palsu dan itu sahaja yang perlu saya katakan," katanya dalam mesej WhatsApp.

Dalam empat keping gambar tanpa tarikh, seorang lelaki dan seorang wanita dilihat duduk di sebuah meja di sebuah restoran bersama sekurang-kurangnya dua yang lain.

Wajah wanita itu dikatakan mirip ahli politik DAP, Dyana Sofya Mohd Daud.

Dalam posting Facebooknya, Dyana Sofya berkata gambar-gambar itu adalah serangan peribadi ketiga ke atas beliau dalam tempoh dua bulan.

Beliau berkata tidak kira siapa pun empunya badan dalam gambar atau video itu, ia telah menceroboh privasi dan kehidupan individu berkenaan.

"Saya sedih apabila budaya politik berlaku seperti ini. Saya tiada masa untuk melayan serangan peribadi dan berniat jahat seperti ini," katanya.

Dalam salah satu gambar, wanita itu dilihat melentokkan kepalanya di bahu si lelaki sambil lelaki berkenaan merangkul lehernya.

Foto lain menunjukkan mereka dalam 'kedudukan bercium'.

Ini bukanlah kali pertama gambar-gambar yang mirip wajah kedua-dua mereka muncul.

Awal bulan lepas, muncul dua klip video menunjukkan seorang lelaki sedang memeluk seorang wanita berambut panjang di sebuah lokasi yang kelihatan seperti sebuah kelab malam.

Klip pertama memaparkan seorang lelaki menyerupai wajah Zairil, menari sambil berpelukan dengan seorang wanita.

Bagaimanapun tidak dapat dipastikan bila atau di mana rakaman itu dibuat.

Pada Oktober 2014, Zairil menjadi tajuk berita apabila gambar seorang lelaki, sekali lagi menyerupai wajahnya bersama seorang wanita menjadi viral.

Wanita itu dikatakan menyerupai Dyana Sofya. Pada masa itu, beliau merupakan calon DAP bagi Pilihan Raya Kecil Teluk Intan.-mStar Online
Advertisemen

Disclaimer: Gambar, artikel ataupun video yang ada di web ini terkadang berasal dari berbagai sumber media lain. Hak Cipta sepenuhnya dipegang oleh sumber tersebut. Jika ada masalah terkait hal ini, Anda dapat menghubungi kami disini.
Related Posts
Disqus Comments