Kecoh Kereta Datuk Parking Di Tengah-Tengah Jalan.

Advertisemen
BANDARAYA MELAKA - Dua buah kereta termasuk salah satunya dipercayai milik individu bergelar Datuk yang diletakkan di tengah-tengah laluan awam di kawasan berhampiran Pasar Borong Majlis Perbandaran Hang Tuah Jaya (MPHTJ), Batu Berendam, di sini, semalam sehingga mencetuskan kekecohan.

Keadaan itu mendorong orang ramai menghubungi Adun Ayer Keroh, Khoo Poay Tiong yang kemudian meminta bantuan sepasukan anggota polis untuk menyelesaikan perkara itu.

Dakwa Poay Tiong, kereta jenis Mercedes Benz berwarna hitam serta mempunyai lambang Ahli Majlis Datuk-Datuk Negeri Melaka itu diletakkan sebagai penghalang laluan sejak beberapa hari lalu.

“Saya terima banyak aduan kebelakangan ini wujud kereta berkenaan yang diletakkan di tengah-tengah laluan sehingga menimbulkan kesulitan kepada pelanggan pasar borong.

“Lambang yang terdapat pada kereta tersebut menunjukkan pemiliknya adalah seorang Datuk yang dikurniakan Kerajaan Negeri Melaka. Adakah Datuk boleh sembarangan meletakkan kereta di tengah jalan sehingga orang tak boleh lalu di kawasan ini," katanya.

Menurutnya, beliau sudah merujuk kepada pihak berkuasa sebelum mengambil tindakan seterusnya bagi membantu orang ramai.

“Saya telah siasat dengan pihak berkuasa, jalan ini memang laluan awam bukannya untuk letak kereta dia sedemikian,” katanya kepada pemberita pada sidang media, di sini, semalam.

Sementara itu, kekecohan berkenaan bagaimanapun reda apabila polis tiba dan menghubungi pemandu kenderaan terbabit bagi mengarahkan untuk mengalihkannya.

Pemandu terbabit akhirnya bertindak mengalihkan kenderaan tersebut selepas menerima tindakan saman daripada polis.

Situasi itu menyebabkan orang ramai yang menyaksikan keadaan itu bertepuk tangan sebaik sahaja kenderaan itu dialihkan.-Sinar Harian
Advertisemen

Disclaimer: Gambar, artikel ataupun video yang ada di web ini terkadang berasal dari berbagai sumber media lain. Hak Cipta sepenuhnya dipegang oleh sumber tersebut. Jika ada masalah terkait hal ini, Anda dapat menghubungi kami disini.
Related Posts
Disqus Comments