Ahad, 30 April 2017

Selalu Dibuli, Gadis Ini Berubah 360 Darjah Membuatkan Orang yang Pernah Membulinya Ternganga.

Kalau kau orang perasan, bila masuk kolej atau Universiti, mesti ada seorang yang kau orang nampak sangat-sangat menyampah dan bila tengok muka dia saja rasa nak rendam dengan klorox, ada kan ? kan ? ambil inspirasi perempuan ini, dari mangsa buli dia nekad merubah penampilan dan akhirnya, dengan wajah dan tubuh badan yang MELETOP, dia berjaya membuatkan air liur semua kaki-kaki buli yang pernah membulinya meleleh, perhhhh…

Kamu yang ketika ini sudah menyambung pelajaran ke menara gading atau sudah kerja, pernah tak kamu berjumpa semula kawan-kawan sekolah yang dulunya tidak pernah kamu ambil peduli kewujudannya kerana penampilannya yang (sorry) teruk dan kamu rasa meluat.

Kalau kamu tidak pernah ada pengalaman ini, faktanya sememangnya ada orang yang mampu berubah hingga hampir 180 darjah.

Pernah dengar nama Aleksis Corbi belum? Kebelakangan ini gadis tersebut telah menjadi viral kerana dikatakan banyak memuat naik kata-kata seperti “dear, bekas kekasih maafkan aku yang dulu memakai gambar gadis cantik ini.

Memang betul, mungkin ‘seandainya’ kamu pernah menjadi rakan Aleksis yang pernah memandang rendah dia kerana penampilannya bakal terkejut setelah tahu perubahanya ketika ini yang seakan model terkenal.

1. Supaya kamu tidak terkejut, lihat dulu gambar-gambar Aleksis sewaktu dia kecil di facebooknya

Wanita yang berasal dari Filipina ini menjadi viral di media sosial setelah dia memuat naik foto perbandingan dirinya ketika kecil dengan masa sekarang. Kelihatan dari gambar tersebut, Aleksis memiliki wajah yang biasa saja, berkulit sawa matang pun sering dijadikan bahan ejekan kerana membuatnya kelihatan seksi.

2. Lihat gambar-gambarnya ketika ini yang membuatkan lelaki di luar sana berebut-rebut cuba mendapatkan hatinya.

 “dear maafkan aku yang dulu”
Perubahan tersebut sangat mengejutkan banyak netizen. Pujian dan kata-kata manis terlontar melalui komen di gambar tersebut. Siapa yang sangka, seorang wanita biasa boleh berubah menjadi wanita yang sangat cantik dan anggun. Jika kamu melihatnya, mungkin kamu akan berfikir bahawa mereka adalah orang yang berbeza.

40 gambar perubahan extreme Aleksis ini telah ditonton sehingga 75.582 kali di facebook.
Mengikut laporan Viral4real, nama sebenar Aleksis Corbi ialah Alexis C. Salita. Aleksis merupakan mahasiswi Manajemen Pariwisata dari De La Salle University-Dasmariñas.

Oleh kerana perubahannya begitu ekstrim, kebanyakkan orang menuduh gadis ini telah menggunakan pemutih suplemen dan dia telah menjalani pembedahan. Namun menurut dia, dia tidak pernah melakukan sesuatu untuk meningkatkan atau memperbaiki penampilannya.

Jadi, (maaf) kalau kamu yang ketika ini mempunyai penampilan yang kurang menarik jangan risau ya girls. Semua itu boleh berubah! Buat orang-orang di sekitarmu kagum bukan hanya dari penampilan fizikal kamu namun perubahan dirimu yang lebih dewasa dan bermanfaat bagi diri sendiri.