10 Mei 2017

Pemilik Restoran DanTukang Masak Ditahan Kerana Pukul Pekerja Wanita

Kuala Lumpur – Seorang pemilik restoran dan tukang masak yang didakwa memukul seorang pekerja restoran wanita ketika sedang bekerja di Bandar Sungai Long, Kajang ditahan polis, semalam.

Ketua Polis Daerah Kajang ACP Othman Nanyan berkata pemilik restoran berusia 46 tahun itu ditahan di rumahnya pada 6.55 petang manakala tukang masak berusia 16 tahun ditahan di Balai Polis Kajang selepas menyerah diri pada 8.30 malam.

“Siasatan awal mendapati mangsa pernah dipukul majikannya sebelum kejadian ini namun tidak melaporkan kepada polis…dia membuat laporan polis setelah rakaman video insiden pada Sabtu lepas menjadi tular di laman sosial,” katanya ketika dihubungi di sini, hari ini.

Beliau berkata kejadian yang berlaku pada 5.30 petang, Sabtu lepas itu dipercayai berpunca akibat mangsa tidak mengikut arahan majikan semasa bekerja.

Othman berkata wanita warga tempatan itu telah mendapatkan rawatan sebagai pesakit luar di Hospital Kajang dan tiada kecederaan serius dilaporkan.

Beliau berkata kedua-dua lelaki itu ditahan reman selama empat hari bermula hari ini hingga Sabtu bagi membantu siasatan mengikut Seksyen 323/506 Kanun Keseksaan kerana sengaja mendatangkan kecederaan dan mengugut.

Rakaman video berdurasi enam minit dan 56 saat menunjukkan mangsa ditampar di bahagian muka dan kepala oleh dua lelaki, menjadi tular di media sosial terutama Facebook. – Bernama

Advertiser