Rabu, 31 Mei 2017

Penerima BR1M Umpama Dapat Duit Raya.

Kuala Lumpur – Penerima BR1M umpama mendapat duit raya tahun ini, kerana Kementerian Kewangan akan mengagihkan duit pada 5 Jun ini.

Menurut mStar Online, penerima Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) 2017 apabila Kementerian Kewangan mengumumkan pembayaran peringkat kedua akan dibuat mulai 5 Jun ini.

Menurut Menteri Kewangan Kedua, Datuk Seri Johari Abdul Ghani pada Rabu, pembayaran yang bersempena sambutan Hari Raya Adilfitri itu melibatkan penerima yang telah menerima BR1M 2017 semasa peringkat pertama sebelum ini, manakala pembayaran bagi permohonan rayuan dijangka pada 17 Jun ini.

“Kerajaan berharap dengan pemberian BR1M ini dapat membantu rakyat membeli barangan keperluan dan persiapan bagi menyambut Hari Raya Aidilfitri nanti,” katanya dalam kenyataan di sini.

Beliau berkata pembayaran BR1M akan dikreditkan terus ke akaun penerima, dan bagi mereka yang tidak mempunyai nombor akaun, surat kelulusan akan diposkan terus ke alamat penerima dan seterusnya boleh ditunaikan di mana-mana cawangan Bank Simpanan Nasional (BSN) berhampiran.

 Untuk sebarang pertanyaan boleh menghubungi talian bebas tol 1800-88-2716 atau emel kepada br1m@treasury.gov.my. – mStar