Rabu, 24 Mei 2017

Wanita Bawa Tiga Anak Bersekedudukan Bersama Lelaki Nigeria Ditangkap Khalwat.

Kalau nak buat maksiat itu macam-macam cara dia orang buat untuk mengaburi mata orang sekeliling, sampaikan ada yang sanggup bawa anak untuk melepaskan nafsu mereka asalkan segala salah dia orang itu boleh diselindung.

Itulah yang terjadi kepada dua lelaki warga Nigeria dan dua wanita tempatan ditahan Jabatan Agama Islam Melaka (JAIM) selepas dipercayai bersekedudukan di sebuah rumah di Taman Bukit Beruang, Melaka, hari ini.

Dalam operasi disertai enam pegawai penguatkuasa itu, seorang suspek wanita warga tempatan berusia 23 tahun turut ditemui bersama tiga anaknya berusia antara 12 bulan dan empat tahun.

Sanggup wanita itu bawa anak semata-mata nak melepaskan nafsu serakahnya bersama kekasih hati, apa punya emaklah macam itu.

Ketua Penolong Pengarah Bahagian Penguatkuasaan JAIM Rahimin Bani berkata, keempat-empat individu berusia antara 19 dan 23 tahun itu ditahan dalam operasi 10.20 pagi hasil maklumat awam.

“Ketika tiba di rumah terbabit, terdapat dua lelaki Islam warga Nigeria bersama-sama dengan wanita Islam tempatan.

“Seorang wanita yang ditahan turut mempunyai tiga anak termasuk dua daripadanya didakwa anaknya bersama seorang lagi warga Nigeria yang bekerja di Kuala Lumpur,” katanya ketika ditemui di Pejabat JAIM, di sini, petang tadi.

Menurut, semua yang ditahan akan disiasat mengikut Seksyen 53 Enakmen Kesalahan Syariah Negeri Melaka 1991 kerana berkurung dan mendatangkan syak dan khalwat.