Sesiapa Yang Kenal Perempuan Ini Tolong Berhati-Hati.

Dengan keadaan ekonomi sekarang ini makin ramai pula yang bertindak di luar jangkaan, sehingga sanggup meminjam sana sini tapi tak reti-reti nak bayar.

Ingatlah sikit kalau orang dah berikan kepercayaan untuk bagi kau orang pinjam janganlah gunakan kebaikan orang itu untuk kau orang pijak kepala orang itu balik.

Dah tolong bagi pinjam pun kira baiklah, tapi beringatlah sikit orang yang bagi pinjam itu pun nak juga guna duit janganlah menyusahkan orang sampai nak meminta-minta balik duit yang di pinjamkan itu, pandai pinjam dan pandailah bayar balik.

Seorang pengguna facebook yang dikenali sebagai Putra Pali telah memuat naik mengenai seorang wanita bernama Asmida Abdul Razak yang telah meminjam sejumlah wang beserta sebuah laptop namun sehingga sekarang masih belum mebayar kembali wang yang di pinjam.

Asmida dikatakan telah meminjam RM 2,400 beserta sebuah laptop namun ketika dia diminta supaya membayar semula pinjaman serta memulangkan semula laptop, tib-tiba dia telah menafika perkara tersebut dengan berkata bahawa dia tidak meminjam sebarang wang mahupun laptop.

Putra melalui kirimannya memberitahu bahawa dia tidak akan memadamkan postingnya itu sehinggalah hutangnya di bayar semula serta laptopnya dipulangkan semula.

Namun menurut Putra, ketika di minta memulangkan semula wang serta laptop Asmida malah memberitahu bahawa dia tidak menerima sebarang laptop daripadanya.

Siapa yang tak marah kalau macam ini, dah bagi pinjam tapi bila minta balik duit itu senang-senang kau cakap tak pernah bagi, sesiapa yang mengenali wanita ini berjaga-jagalah dan kalu nak bagi pinjam itu fikir dulu dua kali.