Jumaat, 4 Ogos 2017

Video Doktor Palsu Yang Merogol Mangsa Berjaya Ditangkap

Gombak - Seorang lelaki telah didapati melakukan beberapa penipuan serta telah merogol mangsa yang ingin mendapatkan rawatan daripadanya.

Lelaki terbabit yang dikenali sebagai Ra'ad T.Mohammed yang berasal daripada Al Falujjah, Iraq dengan nombor pasport S 2650647 telah menggunakan nama samaran sebagai Alhabib Assayid Toha Aljailani bagi melakukan beberapa jenayah di sini.

Antara jenayah yang dilakukan oleh suspek tersebut adalah menyamar sebagai doktor pakar bagi menipu orang ramai dengan menjual ubat-ubatan palsu yang belum tahu kesannya terhadap orang yang mengambilnya.

Suspek juga dikatakan telah mencuri telefon bimbit milik salah seorang mangsa rogolnya serta telah menerbitkan dan mengedar DVD lucah yang berunsurkan penipuan serta telah menfitnah salah seorang mangsanya.

Apa yang lebih teruk lagi adalah suspek juga turut mengamalkan serta menyebarkan ajaran sesat yang bertentangan dengan akidah umat Islam.

Berdasarkan video pendek yang tular di media sosial jelas menunjukkan suspek yang telah ditahan oleh beberapa individu yang telah mempersoalkan tindakan suspek yang merogol beberapa orang gadis.

Beberapa laporan polis telah dibuat ke atas suspek sejak daripada tahun 2012 namun suspek berjaya melepaskan diri dengan melakukan penyamaran serta menggunakan nama palsu bagi mengaburi jenayah yang dilakukannya itu.

Namun begitu penyamaran suspek yang menyamar sebagai doktor palsu dari Iraq sebelum merogol mangsa-mangsanya itu telah memerangkap dirinya sendiri apabila telah ditangkap oleh beberapa individu selepas merogol mangsanya.