Budak Perempuan 7 Tahun Dirogol Datuk Dan Pakcik

Sarawak - Seorang kanak-kanak perempuan berusia tujuh tahun telah menjadi mangsa rogol bergilir oleh datuk serta bapa saudaranya sendiri beberapa kali sejak tahun lepas.

Datuk Dev Kumar yang merupakan Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Sarawak ketika ditemui memberitahu bahawa kejadian tersebut telah diadukan oleh mangsa kepada ibunya sebelum ibu mangsa bertindak membuat laporan polis.

Ibu mangsa hanya mengetahui kejadian yang menimpa anaknya itu pada Sabtu lalu selepas diceritakan oleh mangsa sendiri yang memberitahu bahawa dia telah dirogol beberapa kali oleh kedua-dua suspek.

Kejadian rogol tersebut dikatakan berlaku di rumah datuknya sendiri yang bertempat di sebuah rumah panjang di Sg Durin Sibu ketika mangsa berusia tujuh tahun dan ketika itu difahamkan mangsa tinggal di rumah datuknya itu manakala ibu mangsa tinggal di Mukah.

Dev dalam kenyataannya memberitahu bahawa kedua-dua suspek yang merupakan penganggur telah ditahan pada pukul 1 petang semalam di rumah panjang Sg Durin selepas pihak polis menerima aduan daripada ibu mangsa.

Datuk mangsa dikatakan baru sahaja dibebaskan dari penjara pada tahun lalu selepas menjalani hukuman penjara 12 tahun serta lima sebatan selepas disabitkan kesalahan merogol kakak pengadu (ibu mangsa).

Kes rogol ini akan disiasat dibawah Seksyen 376B Kanun Keseksaan Sumbang Mahram.