Eyka Farhana Menafikan Video Melampau Itu Adalah Dirinya.

Eyka Farhana mengamuk apabila sebuah video lucah yang dikaitkan dengan namanya tersebar di media sosial dikongsi menerusi laman YouTube sejak Julai lalu.

Menurut laporan mStar Online Eyka, 22, berkata, dia menyedari tentang video tersebut apabila ditanya oleh beberapa rakan yang ingin mendapatkan kesahihan berhubung video lucah itu.

"Itu bukan saya... saya belum gila nak buat video macam itu! Saya sendiri terkejut apabila tiba-tiba ramai kawan yang tanya mengenainya.

"Bila saya lihat wanita dalam video itu memang serupa sedikit dengan saya, tapi dia orang lain."

"Saya geram individu yang muat naik video itu tulis nama saya pula sehingga orang ingat itu adalah saya," ujarnya kepada mStar Online ketika dihubungi pada Rabu.

Eyka atau nama sebenarnya Wan Atiqa Farhana Wan Sarmizi diminta mengulas mengenai penyebaran video lucah yang mirip wajahnya.

Video itu telah dimuat naik pada Julai lalu dan kini sudah mendapat lebih 11,000 tontonan.

Tambahnya, perkara tersbeut betul-betul mengaibkan ketika keluarga dia masih bersedih dengan pemergian kakaknya pada 23 Ogos lalu.

"Saya masih waras daripada terfikir buat perkara tidak bermaruah seperti itu. Lebih menyedihkan ia ditimbulkan ketika saya dan keluarga masih bersedih dengan pemergian arwah kakak," ujarnya.

Dalam pada itu, Eyka berkata, dia akan membuat laporan polis tentang perkara tersebut dalam masa terdekat.

"Saya ambil berat tetang isu ini kerana ia melibatkan maruah saya dan keluarga. Petang nanti saya dan pihak pengurusan Mind Order akan membuat laporan polis.

"Saya harap individu tersebut keluarkan video itu atau membuang nama saya pada rakaman yang dimuat naik itu," ujarnya. - mStar Online