6 Gambar, Banduan Rebut Gelaran Ratu Cantik Di Penjara.

Advertisemen

RIO DE JANEIRO – Banduan-banduan wanita yang sedang menjalani hukuman penjara di Talavera Bruce telah mengambil bahagian dalam pertandingan ratu cantik penjara serta menukar pakaian seragam mereka dan memakai gaun.

Setelah siap bersolek dan didandan rambut mereka, 10 penghuni di pusat tahanan tersebut menyarung kasut tumit tinggi dan melakukan ‘catwalk’ untuk diadili dari segi kecantikan, daya tarikan dan sikap sambil disaksikan 440 penghuni dan ahli keluarga banduan yang bertepuk tangan tanda memberikan sokongan.

Program ini dikawal ketat oleh pihak penjara dan bertujuan untuk meningkatkan tahap keyakinan wanita yang menjalani hukuman penjara. Program ini juga membuka peluang kepada mereka untuk bertemu dengan ahli keluarga masing-masing yang jarang ditemui.

Kata salah seorang penghuni terbabit, Michelle Rangel, 28, “saya tidak rasa seperti berada di penjara sepanjang acara ini.”

Kata Rangel yang juga merupakan pemenang untuk tahun lepas, “jiwa saya bebas.”


Dia sedang menjalani hukuman di atas kesalahan mengedar dadah dan tahun ini gelaran ratu cantik penjara itu diberikan kepada Mayana Alves. Sumber: Mstar Online. Editor: Atila Atasha

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Foto AP

Foto REUTERS
Advertisemen

Disclaimer: Gambar, artikel ataupun video yang ada di web ini terkadang berasal dari berbagai sumber media lain. Hak Cipta sepenuhnya dipegang oleh sumber tersebut. Jika ada masalah terkait hal ini, Anda dapat menghubungi kami disini.
Related Posts
Disqus Comments