Kaki Dirantai Mulut Ditutup

Advertisemen

Selasa lalu, seorang pengusaha stesen minyak telah bertindak merantai kaki dan menutup mulutnya dengan pita pelekat sebagai tanda protes di lobi Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) di sini, semalam.

Pada jam 2.30 petang tiba di lobi berkenaan, beliau terus bertindak menutup mulut dan merantai kakinya dengan rantai besi sepanjang 40 meter sebelum duduk di tangga lobi.  Dia yang dikenali sebagai Fadzilah Abdul Hamid, 57 tiba bersama rombongan daripada Pesatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM).

Dia telah bersandar di tepi tangga dengan mengeluarkan kain rentang yang tercatat perkataan ‘boikot Caltex’.

Orang ramai yang berada di sekitar lobi juga turut merakam perilakunya. Gelagatnya itu menarik perhatian orang ramai di sekitar itu.

Namun usaha pengawal keselamatan yang memintanya untuk beredar juga bagaimanapun gagal dan beliau hanya menunjukkan isyarat tangan sebagai tanda enggan bekerjasama.

Fadzilah kelihatan berjalan-berjalan di sekitar lobi degan mengheret rantai besi di kakinya selepas kira-kira sejam selepas itu.


Difahamkan, selagi KPDNKK tidak mengambil perhatian tuntutannya, Fadzilah tidak akan berganjak di lobi itu. Sumber: Sinar Harian. Editor: Atila Atasha
Advertisemen

Disclaimer: Gambar, artikel ataupun video yang ada di web ini terkadang berasal dari berbagai sumber media lain. Hak Cipta sepenuhnya dipegang oleh sumber tersebut. Jika ada masalah terkait hal ini, Anda dapat menghubungi kami disini.
Related Posts
Disqus Comments