Kerana Duit Gelandangan Ini Dipaksa Makan Cili Paling Pedas.


Kirby, Merseyside - Seorang lelaki gelandangan sanggup memakan cili yang paling pedas di dunia hanya kerana disebabkan bagi memperolehi duit daripada dua lelaki yang cuba menjadikan kesakitannya itu sebagai bahan lawak.

Lelaki tersebut yang merupakan seorang gelandangan yang tidak mempunyai tempat tinggal dikatakan sanggup memakan cili paling pedas di dunia tersebut semanta-mata selepas ditawarkan beberapa pound sterling.

Perbuatan kedua-dua lelaki tersebut yang menawarkan duit tersebut dianggap tawaran yang paling kejam bagi pengguna media sosial.

Kejadian tersebut yang dikatakan berlaku di Kirby, Merseyside menunjukkan video dua lelaki kejam yang bertindak menawarkan cili Carolina Reaper iaitu cili yang terpedas di dunia kepada seorang gelandangan melalui tingkap kereta mereka.

Tawaran tersebut telah dibuat oleh mereka kepada lelaki gelandangan tersebut yang dipercayai merupakan seorang penagih dadah dengan niat untuk menjadikan kesakitan beliau memakan cili tersebut sebagai bahan lawak di media sosial.

Lelaki tersebut telah ditawarkan beberapa pound untuk mengunyah dan menelan cili The Carolina Reaper iaitu merupakan cili yang 400 kali ganda lebih pedas daripada cili Tabasco Sauce.

Video sekitar kejadian jelas menunjukkan kedua lelaki tersebut yang menghulurkancili tersebut kepada lelaki gelandangan tersebut sambil merakamkan aksinya yang memakan cili berkenaan.

"Anda tidak boleh meludah apa-apa atau anda tidak dibayar" kata salah seorang daripada mereka sebagai syarat kepada lelaki tersebut bagi mendapatkan duit seperti yang ditawarkan.

Melalui rakaman tersebut dapat dilihat lelaki gelandangan tersebut yang membuang batang tangkai dari cili yang didakwa olehnya akan mencederakan kerongkongnya jika ditelan bersama-sama dengan cili berkenaan.

Selepas beberapa saat beliau mengunyah cili berkenaan dia telah mula mengeluh serta mengetuk wajahnya kesan daripada rasa cili tersebut yang sudah mula dirasai olehnya.

Terdapat beberapa orang yang ketawa melihat aksinya itu serta ketawa dan memberitahu dia "anda tidak boleh meludah" kerana dia jelas berjuang menahan kesan yang terhasil daripada cili tersebut.

Lelaki tersebut dilihat berjalan mundar-mandir dan bersandar di tembok dalam usahanya menahan rasa pedih seperti terbakar akibat memakan cili tersebut.

Manakala kedua mereka yang layak dipanggil pembuli tersebut jelas bergembira di atas kesengsaraan yang dialami oleh lelaki gelandangan itu sambil dapat mendengar jeritan mereka mengatakan "Awak betul? "Mereka tidak panas, bukan?".

Rakaman kejadian ini telah dimuat naik ke Facebook dan telah disaksikan lebih dari 80,000 kali, dengan komen dari beberapa orang yang mendapati ianya merupakan kejadian yang melucukan manakala selebihnya meluahkan rasa marah selepas melihat video berkenaan.

MirrorOnline telah memilih untuk mengaburkan identiti lelaki itu dalam video serta telah menghubungi badan amal yang tiada tempat tinggal untuk memberikan amaran kepada mereka yang bertindak kejam ke atas golongan gelandangan seperti lelaki berkenaan.

Cili panas serta pedas tersebut telah diketahui mempunyai kesan sampingan yang amat buruk seperti yang berlaku kepada seorang lelaki di AS apabila cili tersebut seakan telah membakar lubang di tekaknya daripada terus memakannya.

Video yang berasingan telah dikongsi oleh lelaki yang menawarkan gula masam super kepada lelaki yang lemah, dan ketawa apabila melihat hasilnya.

Video tersebut kelihatan sebagai sebahagian daripada trend baru yang menyakitkan untuk ketawa dan saham di media sosial, di mana orang dewasa yang hidup bergelandangan disasarkan.

Di Amerika Syarikat, sejumlah orang yang hidup bergelandangan telah dijadikan mangsa buli untuk memakan cili hanya bagi "mendapatkan" rokok dan alkohol, dengan video yang memalukan mereka yang kemudiannya dimuat naik ke laman media sosial.

Video tersebut sebenarnya telah pun di muat naik beberapa bulan yang lalu namun telah di muat naik semula ke facebook pada beberapa hari yang lalu. - Mirror