2 Gambar Identiti Suspek Dan Kronologi Pembunuhan Gadis Cantik Di Gombak


Kes pembunuhan dan rogol terhadap seorang wanita, Romsari di laman media baru-baru ini heboh apabila identiti dan gambar suspek telah tersebar sejak semalam.

Suspek yang dikenali sebagai Leo atau Chin Leo yang berasal dari Palembang dipercayai tinggal di Kajang. Lelaki berkenaan diketahui sudah pun berkahwin dengan seorang perempuan yang dikenali sebagai Fitri.

Difahamkan akaun Facebook kedua pasangan itu menjadi bahan kecaman netizen Indonesia dan Malaysia, terutamanya individu yang mengenali Romsari.

Suspek telah ditahan berdasarkan bukti rakaman CCTV ketika kejadian. Dalam rakaman CCTV berkenaan, mangsa dilihat dirogol sebelum dicekik menggunakan kabel. Namun yang lebih kejam apabila mangsa yang dikatakan sudah meninggal terus dirogol berkali-kali sambil merakam video. 

Selepas puas, mangsa kemudiannya di sumbat ke dalam sebuah beg dengan paksa sehingga wajah mangsa sukar untuk dikenal pasti.

Suspek yang berjaya ditahan mengaku melakukan perbuatan kejam itu kerana mangsa enggan melayani nafsunya. Selain itu, suspek juga mengaku memasukkan pengenalan wanita lain kedalam beg sebelum membuang mayat mangsa bagi mengaburi pihak polis.

Daripada hasil siasatan lanjut mengenai kes membuktikan bahawa suspek dan mangsa tidak memiliki sebarang hubungan isitmewa.

Kejadian itu bermula dari suspek yang menawarkan kerja kepada mangsa melalui online namun setelah 2 hari menginap di hotel berhampiran rumah suspek, kerja yang dijanjikan tidak memiliki info yang sahih. Kemudiannya mangsa berniat mahu balik semula namun suspek tidak mengizinkannya. Sumber: Eberita. Editor: Atila Atasha