Isteri Mengadu Dirogol Namun Setelah Disiasat Isteri Terkejut Perogolnya Adalah ???


Seorang wanita telah mengadu kepada suaminya bahawa dia telah dirogol semasa dia mabuk pada malam kejadian oleh lelaki yang tidak dikenali. Suaminya memberitahu isterinya supaya membuat laporan polis jika dia percaya dia telah dirogol.

Apabila dia telah membuat laporan polis, dia berasa sangat terkejut apabila megetahui keputusan tersebut. Dia mendapati bahawa sebenarnya suami dia yang melakukan serangan seksual tersebut terhadap dirinya.

Lelaki yang berusia 35 tahun itu yang tidak dapat dinamakan atas alasan undang-undang, dikatakan telah merogol isterinya di rumah keluarganya ketika anak-anak mereka sedang tidur selepas menjumpai isterinya terbaring di atas bangku dalam keadaan mabuk.

Tidak lama selepas itu, suaminya telah ditahan pihak polis selepas mereka mendapat bukti yang menunjukkan dia adalah perogol sebenar.


Difahamkan pada mulanya mereka dikatakan telah bergaduh sebelum lelaki tersebut pergi ke parti barbeku kawannya bersama anaknya sementara isterinya menaiki bas ke Bandar Reading dan menghabiskan waktu minum malam di sebuah bar tempatan.

Mahkamah telah menjatuhkan hukuman selama tujuh tahun terhadap suaminya dan memerintahkan untuk menandatangani Daftar Pesalah Seks untuk kehidupan.

Dia juga telah menjadi suspek utama dalam penahanan, dan dilarang untuk mendekati dan menghubungi isterinya selain melalui peguam.

Semasa mangsa hadir di mahkamah, dia telah memberitahu dalam satu kenyataan yang dibacakan oleh Hakim bahawa dia merasa dikhianati oleh orang yang paling dipercayainya.

"Dia berasa sangat terkejut dengan perkara itu apabila mengetahui orang yang bertanggungjawab itu adalah suaminya sendiri," kata Hakim Alexia Durran.

"Rumahtangga anda telah musnah disebabkan hal tersebut dan dia terpaksa keluar dari rumah yang anda kongsi bersama."

Tambah Daniel Bunting yang juga mempertahankan diri, " ia juga mempunyai kesan yang besar terhadapnya dan dia telah merasakan dia telah dikhianat oleh orang yang dikatakan paling rapat dengannya."

Lelaki itu telah disabitkan dengan satu pertuduhan rogol dengan keputusan majoriti juri.

Selepas beberapa jam kemudian kira-kira jam 2 pagi, seorang orang awam menghubunginya memberitahu bahawa isterinya dalam keadaan mabuk di bangku di pusat Bandar yang sibuk.

Suami itu dikatakan membawa isterinya pulang dan merogolnya ketika mereka tiba di rumah keluarganya..


Hakim Durran berkata: "Pada 27 November juri kembali keputusan majoriti dan menuduh anda merogol isteri anda di rumah anda pada 15 Mei tahun lepas.

"Saya menangguhkan kes hukuman sehingga hari ini untuk membenarkan mangsa menghadiri jika dia mahukan.

Hakim berkata CCTV menunjukkan wanita itu telah minum "alkohol yang cukup banyak" di sebuah bar, dan bahawa pada masa ia meninggalkan tempat tersebut pada pukul 1 pagi dia "benar-benar mabuk pada ketika itu.”


"Dalam keterangan suspek kepada mahkamah dan dalam temubual suspek dengan polis, dia berkata dia sangat mabuk ketika itu, tidak sedar dan mempunyai masalah untuk bercakap," tambah hakim itu.

Hakim Durran memberitahu mahkamah bahawa mangsa tidak dapat mengingat apa yang telah berlaku tetapi mula mencurigakan ketika dia bangun keesokan harinya.

Namun yang paling teruk apabila mangsa memberitahu kepada teman rapat dan juga suaminya yang dia fikir dia telah diserang secara seksual.

Hakim berkata: "Dalam satu perkara yang luar biasa dalam kes ini, dia telah menyatakan kebimbangannya kepada kamu, dan kamu memberitahu dia untuk memanggil polis jika dia merasakan dia telah diserang secara seksual." Sumber: Daily Mirror. Editor: Atila Atasha