“Itu Adalah Saya” – ElizadElizad atau nama sebenarnya Siti Elizad Mohammad Sharifuddin, pelakon syurga yang kedua, mengakui bahawa sekiranya tidak membuat rujukan terhadap watak yang diterima untuk sesebuah naskah yang ditawarkan dia akan berasa gelisah dan sukar untuk tidur.

Menurut Elizad, dia seorang yang boleh duduk berjam-jam dan buat rujukan bila dapat sesuatu naskah kerana mahu watak yang dibawanya berkesan dan dihargai penonton.

Katanya, “Kalau tak buat saya akan rasa resah, tidak selesa dan tidak boleh tidur rasa macam gangguan kecemasan (anxiety).

“Itu adalah saya. Jiwa memang pada lakonan tak boleh nak elak dan tidak mahu ambil remeh".

Kata Elizad kepada Astro Gempak dia sangat sukakan kerjayanya dan mahu orang hargai lakonannya kerana setiap karakter yang dibawa berlainan.

Zarul Husin, Fasha Sandha, Sherry Ibrahim, Beego, Datuk Jalaluddin Hassan, Dynas Mokhtar, Afifah Nasir dan Azizah Mahzan antara pelakon yang turut membintangi drama terbabit.

Sabrina adalah watak yang dilakonkan oleh Elizad iaitu wanita terpaksa melalui kehidupan poligami apabila suaminya dipaksa berkahwin lain oleh ibu mentuanya atas alasan inginkan waris dalam keluarga.

Syurga Yang Kedua disiarkan secara eksklusif menerusi slot Tiara, setiap Isnin hingga Jumaat di Astro Prima (saluran 105) dan Maya HD (saluran 135) bermula 12 Disember lalu. Sumber: Astro Gempak . Editor:Farhana