Kerana Ikutkan Nafsu, Isteri Meninggal Selepas Empat Hari Bersalin


Hospital – Zon merah (kritikal) menerima penyakit seorang ibu muda yang baru sahaja melahirkan cahaya mata yang pertama 4 hari yang lepas.

Keadaan mangsa yang sangat kritikal, wajah mangsa menjadi ke biruwan, mata hitamnya menaik, bibirnya semakin pucat membiru, mulut mangsa menggeluarkan buih.
  
Kata suaminya, isterinya tiba-tiba mengalami kekejangan di saat waktu sedang tidur dalam masa yang sama darah mengalir keluar.

Doktor memberi bantuan pernafaan sejurus melihat keadaan mangsa yang semakin lemah serta memberi ubat-ubatan untuk mestabilkan keadaan mangsa yang semakin kritikal akibat pendarahan yang teruk.

Doktor membuat pemeriksaan pada alat sulit mangsa untuk melihat punca pendarahan yang di alami oleh mangsa.

Sewaktu doktor membuka kain, doktor mendapati bahagian kemaluan mangsa ada ‘pad’ (tuala wanita) untuk menutup darah dari mengalir.

Doktor mengalirkan pad tersebut dan memeriksa jahitan yang di buat selepas melahirkan anak, sesuatu yang ‘mengejutkan’ para doktor yang merawat mangsa.

‘Jahitan Episiotomi ibu terputus’

para doktor terkejut dengan kejadian tersebut, pendarahan yang berlaku bukan kerana luka tetapi kerana benang jahitan Episiotomi seperti di koyakan dan membuatkan luka sangat teruk di alami mangsa.

Doktor berprasangka sesuatu perkara mungkin terjadi kepada mangsa yang menyebabkan mangsa mengalami pendarahan yang kritikal.
  
Doktor kembali untuk berjumpa dengan suami mangsa dan menerangkan keadaan mangsa.

“Pada masa ini isteri encik diberi bantuan pernafasan berterusan, dan menerima pemindahan darah dan ubat-ubatan lain kerana keadaan menjadi semakin kritikal” kata doktor.

“Doktor dengan suara perlahan bertanya kepada suami,
“Jujurlah dengan saya,
“Saudara ada membuat hubungan kelamin dengan isteri hari ini,
“Tiada doktor, Isteri saya baru melahirkan anak pertama kami,
“ saudara, saya mahu saudara bersikap jujur ​​dengan saya,
“tempat jahitan kemaluan isteri saudara terkoyak,
“mustahil seorang isteri untuk membuat kerja sehingga terkoyak di tahap kritikal seperti ini,
“ada kes jahitan terbuka tetapi ia tidak akan terkoyak sehingga parah seperti ini yang belum pernah saya melihatnya sebelum ini selama saya menjadi doktor,

Suami akhirnya mengakui bahawa, saya melakukan hubungan kelamin dengan isterinya secara paksa,  isteri saya bergelut untuk tidak melakukannya, tetapi dia terpaksa merelakan saya memuaskan nafsu saya.

“Tetiba tubuh isteri saya menjadi kejang, mulutnya mengeluarkan buih-buih putih, dia menjadi seperti sawan,” kata suaminya.

Allahuakhbar! Astagfirullah!

Tidak ada perkataan yang boleh dikatakan oleh doktor, Hanya dapat menahan marah dan kecewa.

Doktor tidak dapat menyelamat kan mangsa kerana terlalu banyak kehilangan darah dan menyebabkan kegagalan organ dalam badan berfungsi. Editor: Atila Atasha