Lelaki Tidak Serik Dipenjara 5 Kali Seluruh Negara

kredit gambar: Harian Metro
Seorang lelaki berusia 49 tahun memilih untuk terus hidup jalan gelap walaupun pernah di penjara 5 kali di seluruh negara.

Kali ini, tertuduh yang telah ditangkap bagi kesalahan sama di Felda Pasoh Satu, Jelebu dan ditemui bersamanya tiga pil Eramin 5 seberat 0.82 gram dalam kocek seluar dipakai suspek, manakala dalam beg silangnya, ditemui 41.41 gram heroin serta 10 lagi pil eramin 5 di dalam beg sandangnya.

Ketua Polis Daerah Jelebu, Deputi Superintendan Kamarul Rizal Jenal berkata penangkapan lelaki berusia 49 tahun itu ditahan menerusi Op Tapis ketika ketika menunggu pelanggan di tepi jalan pada 7.30 malam kelmarin.

“Perkara mengecewakan ialah lelaki itu sudah lima kali dibuang daerah dan lima kali dipenjara di seluruh negara tetapi masih tidak insaf dengan terus memilih kehidupan sebegini," katanya.

Pengedar ini dikatakan telah LIMA kali dibuang daerah dan lima kali dipenjara kerana atas kesalahan dadah tetapi belum mampu menginsafkannya dan masih bergiat aktif mengedar dadah sehingga penangkapannya semula.

Kamarul Rizal berkata, bekalan yang diperoleh dari luar dearah dibungkus sebelum diedarkan kepada pelanggannya.

Kes disiasat mengikut Seksyen 39B Akta Dadah Berbahaya 1952 dan pihaknya turut memburu seorang lagi rakan suspek dikenali sebagai Taliban. Sumber : Harian Metro  Editor: Nsuhaili