Majlis Perwakilan Pelajar (MPP) - Terkejut Melihat Kereta

Foto : My Metro 

University Utara  Malaysia (UUM) Sintok -  Sebuah kereta Perodua Myvi milik Dipertua Majlis  Perwakilan Pelajar (MPP) di simbah cat merah dan diconteng oleh pihak yang tidak bertanggungjawab.

Kejadia di sedari oleh Muhammad Luqman Jmalil Idrus 22 pada jam 9.30 pagi ketika hendak menghadiri kelas. Muhammad Luqman terkejut melihat kerata dia yang di penuhi conteng di bahagia kira dan kanan kereta serta di simbah cat merah.

“Dia tidak pernah mempunyai musuh atau bergaduh dengan sesiapa dan tidak pernah berhutang along yang menyebabkan ada pihak tidak berpuas hati dengannya.

"Kejadian ini agak mengejutkan saya kerana ia berlaku di kawasan kediaman universiti ini dan saya tak berani tuduh sesiapa selain tak tahu punca mengapa saya menjadi mangsa,” Katanya Penuntut tahun ketiga Sarjana Muda Pengurusan Awam.

Muhammad Luqman Membuat laporan polis di Ibu Pejabat Polis Daerah Kubang Pasu 1 tengah hari tadi disebabkan bimbang akan keselamatan diri nya serta rasa terancam.

Ketua Polis Daerah Kubang Pasu, Superintendan Mohd Ismail Ibrahim mengesahkan menerima laporan tersebut dan siasatan sedang dijalankan. Sumber Metro On Line Editor: Nsuhaili