Pengakuan Sayu Suami, Menyesal Kerat Dan Bakar Isteri.


Kisah suami kejam yang memotong dan membakar mayat isteri makin tular di media sosial dan beberapa pendedahan telah keluar ekoran kejadian itu.

Muhamad Kholil dan isterinya Nindya telah berkahwin pada tahun 2015 lalu setelah saling mengenali antara satu sama lain menerusi laman media sosial facebook.

Tertuduh mengakui sepanjang perkahwinan mereka bahagia dan telah dikurniakan seorang anak tetapi mula goyah apabila dia yang berkerja di salah tempat di Kerawang, Jawa Barat tidak mampu memberi kehidupan yang senang seperti yang di impikan oleh Nindya.

Kholil mengatakan pergaduhan antara dia dan Nindya kerap berlaku dan dia juga sering diejek oleh Nindya dengan kata-kata yang menyakitkan seperti dia seorang suami yang tidak bertanggungjawab  dan turut mengatakan harta lebih penting dari kesetiaan.

Akibat tidak tahan dengan rengekan si isteri yang meminta membeli sesuatu diluar batas kemampuannya termasuk sebuah kereta baru membuatkan Kholil bertindak diluar kawalan memukul di bahagian leher isterinya sebanyak 2 kali.

Pukulan itu menyebabkan isterinya meninggal dunia dan Kholil merasa panik sehingga dia mengambil keputusan untuk memotong kepala dan kaki isterinya sebelum memasuki mayat kedalam kotak yang dibawa keluar tanpa pengetahuan orang sekeliling.

Kepala dan kaki yang dipotong telah di buang di tempat lain dan badan di bakar di kawasan berasingan di Ciranggon bagi menghilangkan bukti tentang kematian isterinya.

Menurut Kholil, dia bertindak memotong kaki dan kepala isterinya supaya mudah untuk di bawa dan dia turut merasa takut sewaktu memotong kaki dan kepala isterinya serta tergambar wajah anaknya.

Sepanjang menyimpan tentang kematian isterinya, Kholil tidak tenang dan dihantui rasa bersalah serta takut.

Penyesalan dalam diri Kholil jelas tergambar apabila dia menangis teresak-esak ketika menceritakan kronologi kematian isterinya sepanjang sidang media berlangsung.

Menurut ketua polis Kerawang, Kholil boleh dengan hukuman mati atau penjara seumur hidup jika disabitkan kesalahan. Sumber: E-berita  Editor:Nsuhaili