23 Dis 2017

Penjara Di Pecah - Penjenayan Rogol Di Saret Dan Di Baling Batu Sampai Mati


India – Sekumpulan ‘Geng’ yang ganas, memecah penjara India dan menculik seorang penjenaya rogol  dan di lepaskan dalam keadaan telanjang di kawasan awam sebelum menderanya sehingga mati di hadapan orang ramai.

Geng ini menguasai Bandar Dimapur dan  merampas lelaki itu, yang didakwa merogol seorang pelajar perempuan beberapa kali bulan lalu, mengambil keadilan di tangan mereka sendiri.

Menurut laporan media tempatan, dia meninggal dunia ketika diseret sejauh empat batu melalui jalan dan orang ramai melempar batu kepada dia.

Kemuncak serangan yang mengerikan terhadap lelaki ini terjadi disebabkan orang ramai yang sedang berada dalam kemarahan yang semakin tinggi terhadap keganasan seksual di Negara ini.

Beliau dikenal pasti sebagai peniaga kereta yang berusia 35 tahun, menurut The Indian Express.

Lelaki itu didakwan merogol seorang pelajar dari kolej tempatan pada 24 Februari lalu dan ditahan sehari  selepas kejadian di laporkan.

Perhimpunan protes terhadap perogol diadakan di Bandar Dimapur pada pagi kes di bicarakan, tetapi kemarahan yang semakin meningkat dan tidak dapat di kawal telah menyebabkan orang ramai menyerbu ke Penjara Daerah dan berjaya menarik kelua tertuduh, kata agensi berita.

“Dilaporkan, orang ramai merobohkan dua pintu besi sebelum menyeret suspek ke menara jam Bandar.

“Dikatakan bahawa mereka juga membakar rumas serta kedai dimana suspek menjalankan perniagaan.

Beberapa orang awam cedera apabila pihak polis menggunakan rotan dan melepaskan tembakan, manakala beberapa orang pegawai polis cedera ketika kumpulan tersebut membaling batu.
  

Polis kemudian mengeluarkan jasab lelaki tersebut, “keadaan ini sangat tegang, kami cuba yang terbaik untuk mengawal dan memulihkan keadaan,” kata ketua polis Bandar Dimapur. Sumber: The Indian Express, Editor: Atila Atasha

Advertiser