Adik Beradik Kandung Ditangkap Khalwat


JITRA: Dua beradik wanita ditangkap bersama pasangan masing-masing ketika sedang melampiaskan nafsu di sebuah hotel bajet di sekitar Changlun semasa serbuan dijalankan oleh Pejabat Agama Daerah Kubang Pasu (PADKP).

Kesemua yang ditangkap dipercayai menyewa dua bilik yang berasingan bagi menjalankan perbuatan terkutuk terbabit.

Menurut Ketua Operasi PADKP, dalam serbuan sekitar jam 12.15 tengah itu, dua beradik terbabit yang berusia 29 dan 33 tahun itu ditahan bersama pasangan masing-masing yang berusia 37 dan 29 tahun dalam dua bilik berasingan.

Katanya, pihaknya telah mengetuk bilik terbabit hampir 10 minit sebelum seorang lelaki yang berpakaian serba lengkap membukanya dan terkejut melihat kehadiran anggota penguat kuasa.

“Kami menemui seorang wanita yang berpakaian lengkap dalam bilik berkenaan sebelum mereka mengaku tidak mempunyai sebarang hubungan mahram manakala wanita itu mendakwa dia berstatus janda."

“Pemeriksaan di bilik kedua pula menemui seorang lelaki yang hanya bertuala manakala pasangannya berpakaian lengkap. Mereka berdua juga dipercayai berkhalwat kerana tidak mempunyai hubungan yang sah,” katanya ketika dihubungi.

Tambahnya lagi, dua wanita terbabit mengaku bahawa mereka adalah adik beradik kandung selepas siasatan mendapati nama bapa yang tertera pada Mykad mereka adalah serupa.

“Siasatan awal, wanita yang dipercayai kakak mempunyai seorang anak manakala adiknya pula mempunyai dua anak."

“Dua pasangan itu dibawa ke pejabat PADKP bagi membantu siasatan mengikut Seksyen 25 Enakmen Kesalahan Jenayah Syariah Kedah 2014 kerana berdua-duaan sehingga mendatangkan syak tanpa ikatan sah suami isteri,” katanya. Sumber: Berita Harian, Editor: Amira