Kerana 'Simpati', Lelaki Jerut Nenek


NEW YORK: Seorang lelaki dipercayai telah melakukan satu perbuatan di atas faktor simpati apabila dia telah menjerut leher neneknya di sebuah kawasan sekitar New York.

Niat tidak menghalalkan cara namun itulah cuba dilakukan oleh lelaki terbabit walaupun perbuatannya itu dikatakan sebagai simpati namun tindakan tersebut tidak dapat diterima masyarakat.

Suspek yang dikenali sebagai Kevin Gonyea, 50 tahun, didakwa telah menjerut neneknya Leona Twiss, 95 tahun, sehingga meninggal dunia dalam satu tindakan yang disifatkannya sebagai pembunuhan belas kasihan.

Menurut laporan Fox News, tindakan Kevin itu adalah kerana dia tidak lagi sanggup melihat neneknya itu menderita akibat penyakit demensia yang dihidapi Leona kerana penyakit tersebut mulai menjadi semakin parah.

Laporan autopsi yang dijalankan oleh unit forensik mengesahkan bahawa Leona telah dijerut dengan menggunakan tuala.

Kevin yang telah ditahan pihak berkuasa tempatan dituduh telah membunuh tanpa niat dalam perbicaraan kes pada Jumaat yang lalu.

Bagaimanapun, dia mengaku bersalah dan sebagai tawaran dia telah mendapat pertukaran kepada hukuman penjara 15 tahun hingga seumur hidup berbanding 22 tahun hingga seumur hidup yang ditawarkan pihak pendakwa. Sumber: Astro Awani, Editor Amira       Lelaki bunuh nenek kerana 'simpati'