Kerana Takut Rahsia Besarnya Terbongkar Sajat Minta Orang Ramai Berhenti Memperbesarkan Lagi Isu Jantinannya.


KUALA LUMPUR: Nur Sajat atau nama sebenarnya Muhammad Sajjad Bin Kamaruz Zaman adalah seorang ahli perniagaan yang berjaya. Sajat sering mendapat perhatian daripada para netizen mengenai isu jantina nya. Dia meminta orang ramai supaya berhenti memperbesar kan lagi isu ini.


Di laman Facebooknya,Sajat berkata dia tidak faham mengapa orang ramai terlalu fokus kepada persoalan tersebut sedangkan masih banyak perkara lain yang boleh di bangkitkan lagi.

"Kenapa tak bangkitkan isu-isu ekonomi ,mata wang dan sebagainya?

"Buang masa saja bercakap tentang saya, baik cerita macam mana nak menjana pendapatan atau apa perancangan negara untuk 2018 ini," tulisnya.

Malah status itu turut mendapat perhatian dari netizen. Ada yang menyokong dan ada juga yang turut membantah dengan kenyataan Sajat.

Yang menyokong, merek berpendapat isu jantina Sajat tidak perlu diperbesarkan lagi kerana ia hanya akan memberikan publisiti murahan sahaja.

Tak kurang juga yang membantah,mereka memberikan alasan menegur sebagai satu punca utama untuk di bangkitkan.

"Ini bukan masalah negara, ni masalah hukum dalam Islam dan ternyata Allah benci perbuatan ini. Maaf jangan kecam, sekadar peringatan bersama," tulis Nordiana Arshad.

"Allah kalau nak turunkan bala, semua pun akan kena, jadi kenalah bagi teguran kalau ada yang buat silap," tulis Asri Ahmad.

Persoalan tentang jantina  Sajat sebenarnya sudah dapat dihidu oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) telah pun mengaturkan satu pertemuan bersama Sajat dan ibu bapanya,baru-baru ini.

Isu ini dapat diselesikan dalam tempoh sebulan bagi mengesahkan identiti sebenar Sajat yang bermain-main di minda kita semua.Editor: Ila