15 Jan 2018

Penagih Dadah Tumpas Di Tangan Polis


NEGERI SEMBILAN: Polis terpaksa menunggu hampir tiga jam untuk serbu tempat sarang penagih dadah sebelum berjaya menahan tujuh suspek di ladang kelapa sawit di Felda Pasoh 1 dan 4, semalam.

Ketua Polis Daerah Jelebu, Deputi Superintendan Kamarul Rizal Jenal berkata, anggota Bahagian Siasatan Jenayah Narkotik memulakan operasi 12.15 tengah hari sebelum berjaya menahan semua suspek pada 3 petang.

"Suspek berusia antara 20 hingga 40 tahun itu tidak menyedari kawasan berkenaan sudah dikepung. Sebaik polis menyerbu ada antara mereka cuba melarikan diri namun tidak berhasil.

"Apabila ditahan, mereka memberi pelbagai alasan kononnya berada di ladang berkenaan kerana bekerja dan tidak terbabit dadah," katanya, hari ini.

Susulan serbuan itu, pihaknya mendapat maklumat mengenai sumber dadah yang diperoleh dari penagih terbabit sebelum berjaya menahan dua tokan dadah berusia 30 dan 40-an di dua lokasi berasingan di Felda Pasoh 1.

"Pemeriksaan lanjut terhadap kedua-dua suspek itu menemui dadah jenis heroin seberat 0.50 gram (g) serta syabu (0.16g)," katanya.

Katanya, semua suspek ditahan reman bagi membantu siasatan mengikut Sekysen 12(2) dan Seksyen 15(1)(a) Akta Dadah Berbahaya 1952. Sumber: Mymetro - Editor: Amylea Nazrul
Advertiser