Pengedar Barang Antik Mengaku Telah Mencekik Anak PerempuannyaLONDON terdapat seorang berniaga barang antik yang bergelar jutawan telah mengaku mencekik anak perempuannya yang berusia tujuh tahun sehingga mati di rumahnya Wimbledon.

Robert Peters, 55 , telah menggunakan baju gaun untuk mencekik di leher Sophia pada November tahun lepas. Peters di tangkap dan di dakwa dengan percubaan membunuh.Wajah anak perempuannya Sophia di rumah Wimbledon pada hari sebelum kejadian.Peniaga antik yang kaya itu Robert Peters (gambar atas) mengakui di Old Bailey bahawa dia mencekik anak perempuannya yang berusia tujuh tahun Sophia di rumahnya di Wimbledon.Peters baru-baru ini berpindah ke rumahnya dengan ibu Thai Sophia's Kittiya (digambarkan bersama-sama).Sophia meninggal dunia selepas dia didapati cedera parah di rumahnya di barat daya London. Gambar Sophia sedang memegang gambar tanda yang mengatakan 'Saya sayang kamu ibu dan ayah'

Peters memanggil polis sendiri dan mengaku telah membunuh Sophia.

Tuduhan cubaan pembunuhan terhadapnya dinaikkan taraf kepada pembunuhan di Old Bailey apabila Sophia meninggal dunia di hospital pada hari berikutnya.

Peters hari ini muncul di hadapan Hakim Nicholas Hilliard QC untuk pendengaran rayuan di Old Bailey.

Peters mengaku bersalah terhadap pembunuhan Sophia dengan sebab tanggungjawab yang berkurangan.

Pendakwa Deanna Heer berkata permohonan itu tidak diterima dan akan diadakan percubaan di Old Bailey dari 23 April.Robert Peters, 55, didakwa menyerang Sophia ketika mereka bersendirian di rumah keluarga £ 1 juta di Wimbledon, barat daya London, (gambar) pada 3 November tahun lepas

Perbicaraan dijangka berterusan sehingga dua minggu. Dan satu lagi kes pendengaran pengurusan kes ditetapkan pada 28 Mac.

Peters, yang telah berkahwin tiga kali, menjalankan firma antik dengan adiknya di Kensington, London Barat, yang mengkhususkan diri dalam seramik oriental dan karya seni.

Pada tahun 2010, saudara-saudara membeli pasu Cina yang mempunyai harga yang diminta hanya £ 136, tetapi yang mencetuskan perang bidaan dan akhirnya dijual hampir £ 100,000.

Saudara Peters berkata pada masa itu vas adalah 'tawar-menawar' dan kemungkinan akan dijual kepada pelanggan Cina.

Dia dikatakan mempunyai aset perniagaan sebanyak £ 1.3 juta.

Pengusaha baru-baru ini berpindah ke selatan barat London dengan ibu Thailand Sophia's Kittiya Promsa. - Editor: Amylea Nazrul