Rakaman CCTV Lelaki Samun Kedai Serbaneka Di Pulau Pinang


PULAU PINANG- Satu laporan polis telah diterima apabila sebuah Kedai Serbaneka di Jalan Gambir, Pulau Pinang telah disamun oleh seorang lelaki pada 25 Januari 2018.

Semasa suspek memasuki kedai serbaneka tersebut kelihatan suspek membawa sebuah beg kertas yang terkandung didalam nya sebilah pisau untuk menyamun mangsa.

Suspek mengeluarkan pisau tersebut dari beg kertas nya lalu memaksa mangsa untuk meletakkan duit didalam beg tersebut.

Mangsa yang ketakutan memasukkan sejumlah wang ke dalam beg kertas tersebut dan suspek dipercayai telah melarikan diri melalui pintu belakang kedai tersebut.

Menurut pihak polis lagi, pihaknya telah meneliti rakaman litar tertutup CCTV yang berada di lokasi kejadian dan telah mendapati suspek juga pernah terlibat dalam satu lagi kes samun sebuah kedai jahit di kawasan Sungai Nibong.

Orang ramai yang terlihat atau mengenali suspek ini di minta untuk menghubungi balai polis berdekatan atau terus menghubungi Bilik Gerakan IPD Timur Laut di talian 04-2282222 atau terus menghubungi Pegawai Penyiasat Kes iaitu Inspektor Syed Hafiz di talian 019-5849523. Selain itu anda juga boleh terus menghubungi Pegawai Penyiasat Kanan Jenayah ASP Norhisham Haji Ramli di talian 019-4715484.

Kes ini telah diklasifikasikan di bawah Seksyen 392/397 Kanun Keseksaan. Editor: Ila